Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Τα 4 μάτια του Κύκλωπα

Τα 4 μάτια του Κύκλωπα

0

Όταν αντιλαμβάνεσαι ένα γεγονός, ανοίγονται οι ορίζοντές σου, εξάπτεται η φαντασία σου, είσαι έτοιμος να κτίσεις νέους κόσμους. Ξεκινάς! Χτίζεις και μόνος σου θα βάλεις όρια και περιορισμούς για να ελέγξεις τα κτίσματά σου.

Για κάθε σου ανασυγκρότηση, γυρίζεις πίσω, στην αρχική σου θέση, στο σημείο μηδέν σου. Αν στον γυρισμό σου δεν οπισθοχωρείς απλά, αλλά στραφείς ολόκληρος και έχεις ανοιχτά τα μάτια σου στην διαδρομή, τότε δεν σταματάς στην αρχική σου θέση αλλά προχωράς παραπέρα. Κατακτάς το αντίθετο, το αντίστροφο, το συμμετρικό. Εκεί να δεις άνοιγμα των οριζόντων! Έτσι ξανά πρέπει να βάλεις όρια. Εσύ βάζεις τις κορυφές για να τις κατακτάς και να ατενίζεις! Τεράστιες προκλήσεις, ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων. Μάλλον σε ετοιμότητα, σε διαθεσιμότητα. Χωρίς αγωνία για την έκβαση του άγνωστου αγώνα, αναμενόμενο και το μη αναμενόμενο!

Μήπως θέλεις να δεις το «αντίστροφο» σε παράδειγμα για να καταλάβεις τι σου λέω; Λοιπόν, ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουμε δυο μάτια, ο Κύκλωπας, ο Πολύφημος, είχε τα μισά, δηλαδή ένα! Φαντάσου λοιπόν το αντίστροφο της διαίρεσης με το δύο και πολλαπλασίασε με δύο! Άρα φαντάσου τον Κύκλωπα με τέσσερα μάτια! Ποια είναι λοιπόν η πρόκληση;

Γράψε τώρα την ιστορία του Πολύφημου και του Οδυσσέα, με τα 4 μάτια!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Θωμάς Βουγιουκλής
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…