Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού για πρώτη φορά στο ΠΝΓΑ

Συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού για πρώτη φορά στο ΠΝΓΑ

0

Ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον μήνα της ενημέρωσης και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Νεαρό άτομο υποβλήθηκε στην πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την οποία συνεργάστηκαν δύο χειρουργικές μονάδες του νοσοκομείου

Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι την Τρίτη στις 04/10/2022 στα Γενικά Χειρουργεία του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού.

«Με αφορμή το γεγονός ότι ο Οκτώβριος θεωρείται διεθνώς μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού, στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιήθηκε μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση με την άψογη συνεργασία δυο χειρουργικών ομάδων, όπου νεαρός ασθενής με μεταστατικό γονιδιακό καρκίνο μαστού, έπειτα από προεγχειρητική χημειο – ακτινο – θεραπεία, υποβλήθηκε σε σύγχρονη αμφοτερόπλευρη ολική μαστεκτομή και πλαστική αποκατάσταση μαστών, σε ένα χειρουργείο», σημείωσε ο κ. Ρούφος.

Ειδικότερα συνεργάστηκαν: η κα Ελένη Ι. Ευφραιμίδου, Καθηγήτρια Χειρουργικής ΔΠΘ, εξειδικευμένη στην χειρουργική μαστού, που υπηρετεί στην Α ́ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. υπό την Διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Χ. Πολυχρονίδη, Καθηγητή Χειρουργικής & Πρύτανη του ΔΠΘ και ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής ΔΠΘ & Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, επίσης για την αντιμετώπιση του ασθενούς υπήρξε Ιατρική μέριμνα και συνεργασία από τους Ιατρούς: της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΔΠΘ, της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΔΠΘ, της Παν/κής Αναισθησιολογικής κλινικής & του Αναισθησιολογικού τμήματος, του Εργαστήριου Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Ακτινολογίας ΔΠΘ & ΕΣΥ, του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής ΔΠΘ καθώς και από τους Νοσηλευτές των Γενικών Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Ο διοικητής του ΠΝΓΑ τόνισε σχετικά: «η πραγματοποίηση τέτοιων σημαντικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποτελούν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τον μήνα της ενημέρωσης & της πρόληψης του καρκίνου του μαστού».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…