Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στοχεύει η Καβάλα

Στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στοχεύει η Καβάλα

0

Συμπεράσματα της φετινής τουριστικής περιόδου τέθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, παράλληλα με το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά

 

Στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με βασικά θέματα συζήτησης την αποτίμηση της τουριστικής περιόδου 2022, καθώς και την κατάθεση προτάσεων επί του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2023, του Δήμου Καβάλας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Πεφάνης, τόνισε ότι πέραν της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της πρόσφατης θερινής περιόδου, είναι πολύ σημαντικό να τεθούν και νέες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τον προπομπό της συζήτησης που θα γίνει για την κατάρτιση του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2023, και την ψήφισή του στο τέλος του έτους.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη για στρατηγική οργάνωση του τουρισμού σε πιο μακροχρόνιο ορίζοντα, με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας. Ειδικότερα, ανέφερε ότι το μοντέλο ήλιος και θάλασσα έχει κορεστεί και πρέπει πλέον να εμπλουτιστεί, καθώς οι επισκέπτες αναζητούν μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης ανέφερε με τη σειρά του ότι ο ελληνικός τουρισμός όπως σημειώνουν οι  παράγοντες του κλάδου, βιώνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά μετά από δυο αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πιο προβληματικά, λόγω πανδημίας, χρόνια. Όμως το 2022 δεν προσφέρεται για στρατηγικά συμπεράσματα και πανηγυρισμούς καθώς είναι μία ειδική χρονιά.

Στη συνέχεια η διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Κυριακή Γανίτου, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν από την Επιχείρηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα ανέλυσε τις δράσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε ταξίδια εξοικείωσης (Fam trips – Press trips), συμμετοχή σε εκθέσεις, προβολή και διαφήμιση (τηλεοπτική, έντυπη, ηλεκτρονική) και προώθηση του τουριστικού προϊόντος μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Στη συνέχεια παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σχετικά με αφίξεις τουριστών, καθώς και την επισκεψιμότητα στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο Φρούριο, στο Μουσείο Καπνού, στο Κέντρο Υποδοχής και Πληροφόρησης επισκεπτών και στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.

Ακολούθησε συζήτηση επί των αποτελεσμάτων και κατάθεση προτάσεων για την προετοιμασία του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2023, με το σύνολο των φορέων να κάνει λόγο για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, καθώς κρίνεται σημαντική η συμβολή αυτής της πλευράς του τουρισμού στην τοπική οικονομία, με την εμπλοκή πολλών εταίρων για την ανάπτυξή της. Στο ίδιο πλαίσιο, μεταξύ των προτάσεων ήταν η ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Αεροδρόμιο Καβάλας, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό και η περαιτέρω ανάδειξη – ανάπτυξη του τουρισμού Κρουαζιέρας στην περιοχή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …