Αρχική Χωρίς κατηγορία Στην «Εντατική» με μόνο δύο γιατρούς η Παθολογική του νοσοκομείου Ξάνθης

Στην «Εντατική» με μόνο δύο γιατρούς η Παθολογική του νοσοκομείου Ξάνθης

0

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα: «Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Δεν θα κλείσει η Παθολογική»

 

Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών , Α. Κυριαλάνης: «Πρέπει να δοθεί μόνιμη  λύση και όχι πρόσκαιρη και αποσπασματική»

 

Επανεμφανίστηκε το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης από το οποίο πάσχει το νοσοκομείο Ξάνθης, «χτυπώντας» αυτή  την φορά ένα νευρολογικό σημείο του, την Παθολογική Κλινική. Η διάγνωση λέει ότι η Παθολογική Κλινική λειτουργεί αυτή τη στιγμή με 2 γιατρούς καθώς από τους υπόλοιπους οι δύο παραιτήθηκαν και ένας έχει αναρρωτική άδεια. Και το ερώτημα είναι: «Πώς μπορεί να λειτουργήσει μια κλινική με δύο γιατρούς όταν το 50% των περιστατικών που νοσηλεύονται είναι παθολογικής φύσεως;»

Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών , Α. Κυριαλάνης: «Πρέπει να δοθεί μόνιμη  λύση και όχι πρόσκαιρη και αποσπασματική για την Παθολογική»

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης κ. Κυριαλάνης Απόστολος για το ζήτημα που έχει προκύψει στην Παθολογική επισημαίνοντας ότι με δύο γιατρούς δεν μπορεί να λειτουργήσει: «Πώς μπορεί να λειτουργήσει με δύο γιατρούς η Παθολογική όταν τα μισά και πλέον περιστατικά είναι παθολογικής φύσεως; Και χωρίς παθολογική βέβαια δεν υπάρχει νοσοκομείο. Πρέπει να δοθεί μόνιμη η λύση και όχι πρόσκαιρη και αποσπασματική». Ο κ. Κυριαλάνης επεσήμανε ότι η υποστελέχωση είναι ένα χρόνιο μεγάλο πρόβλημα του νοσοκομείου και ένας από τους κύριους λόγους που δεν ανταποκρίνονται γιατροί στις Προσκλήσεις καθώς οι δύσκολες εργασιακές συνθήκες είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, Ι. Σπανόπουλος: «Το νοσοκομείο μας έχει άπειρα προβλήματα και πρέπει να πιεστεί το κράτος να τα λύσει»

Το πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου όμως δεν αφορά μόνο τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά όλο τον ιατρικό κλάδο και απ’ την πλευρά του το μέλος του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης και ένας από τους δύο πλειοψηφήσαντες στις προσεχείς εκλογές του συλλόγου (ο κ. Αναστάσιος Φελεκίδης είναι ο έτερος πλειοψηφών), κ. Γιάννης Σπανόπουλος τόνισε ότι το θέμα του νοσοκομείου είναι θέμα όλης της τοπικής κοινωνίας και πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας : «Το νοσοκομείο μας έχει άπειρα προβλήματα και πρέπει να πιεστεί το κράτος να τα λύσει. Πρέπει να πιέσουν οι φορείς και η τοπική κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι  λύση η προσωρινή αντιμετώπιση με αποσπάσεις γιατρών. Χρειάζονται μόνιμες λύσεις. Πρέπει να έχουμε ένα αναβαθμισμένο νοσοκομείο με καλή στελέχωση. Η υγεία του νομού έχει σχέση και με την ανάπτυξή του, την επηρεάζει με πολλούς τρόπους. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό νοσοκομείο. Με δύο γιατρούς στην Παθολογική δεν επιτυγχάνεται αυτό. Δεν μπορεί να κρατηθεί το νοσοκομείο χωρίς παθολογική».

 

 

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα: «Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Δεν θα κλείσει η Παθολογική»

Καθησυχαστική για το ζήτημα της παθολογικής ήταν η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα: «Η παθολογική αυτή την στιγμή έχει 3 γιατρούς και όχι 2. Έχουμε δύο παραιτήσεις και μία αναρρωτική άδεια. Θα χρειαστούμε βέβαια ενίσχυση. Έχουμε ενημερώσει σχετικά την 4η ΥΠΕ. Καμμιά παθολογική δεν πρόκειται να κλείσει. Θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα».

Αναφερόμενη στις νέες προσλήψεις η κα Ροφαέλα είπε πως δεν έχουν αναρτηθεί οι Οριστικοί πίνακες ώστε να γνωρίζει πόσες θέσεις από τις προκηρρισόμενες έχουν καλυφθεί και πόσες όχι.

 

 

Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ζητά άμεσες μόνιμες προσλήψεις και ανάκληση των αναστολών του προσωπικού του νοσοκομείου Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι χθες Πέμπτη 20 Οκτωβρίου Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν χθες Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με κεντρικό αίτημα την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ την κινητοποίηση τους στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ. Με αφορμή τη χθεσινή πανυγειονομική απεργία κατέθεσε για μια ακόμη φορά προτάσεις για την καλυτέρευση της Δημόσιας Υγείας στη Ξάνθη, τις οποίες απέστειλε προς την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων , το Ν.Τ.Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ. Μεταξύ αυτά περιλαμβάνονται: 1) Μαζικές Προσλήψεις, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μόνιμων Γιατρών καθώς και όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και των ΠΕΔΥ Ξάνθης.

2)Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας. «Καμία απόλυση» Επικουρικού Προσωπικού, Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μοριοδότηση.

Μαριάννα Ξανθοποούλου

mxnathopoulou@emrpos.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…