Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή για μια ακόμη φορά τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης

Στη Βουλή για μια ακόμη φορά τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης

0

Κατάθεση αναφοράς της κοινής επιστολής των τριών σωματείων Νοσοκομείου και ΕΚΑΒ για την έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου από τον Χ. Ζεϊμπέκ

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κατέθεσε ως αναφορά την  επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης και του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΠΦΥ Θράκης, στην οποία τονίζεται η ανάγκη κάλυψης του Νομού Ξάνθης με πληρώματα ασθενοφόρων.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής πρόκειται για «μια αδήριτη ανάγκη, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το υποστελεχωμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Ξάνθη καλύπτει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις ανάγκες του νομού και ιδίως στις ορεινές περιοχές το έργο τους καθίσταται εξαιρετικά δυσχερές. Όπως επισημαίνουν, το ΕΚΑΒ της Ξάνθης λειτουργεί πλέον σε μόνιμη βάση με προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή το ελάχιστο προβλεπόμενο εκ του νόμου, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύωρες αναμονές, διακομιδές εκτός ωραρίου και επαγγελματική εξουθένωση του γηρασμένου προσωπικού. Συνεπώς, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης με νέο προσωπικό του ΕΚΑΒ της Ξάνθης σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ΚΥ και του ΓΝ Ξάνθης, προκειμένου να μην τίθενται πλέον σε κίνδυνο άλλες ανθρώπινες ζωές».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε

Γράφει ο Άρης Κουμουνδούρος Η υποψηφιότητα της κ. Σοφίας Μπεκατώρου έδωσε ένα κάποιο ενδια…