Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε επιδότηση 25% των εισιτηρίων από και προς την ύπαιθρο προχωρούν Αντιπεριφέρεια και ΚΤΕΛ Ξάνθης

Σε επιδότηση 25% των εισιτηρίων από και προς την ύπαιθρο προχωρούν Αντιπεριφέρεια και ΚΤΕΛ Ξάνθης

0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κ. Κουρτίδης το μεσημέρι της Πέμπτης

Κ. Κουρτίδης: «Θα ενισχύσουμε την ζήτηση, ο κόσμος στα χωριά θα προτιμά πια τη δημόσια συγκοινωνία!»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Ξάνθης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην δράση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. όσον αφορά την επιδότηση εισιτηρίων από και προς τα χωριά της υπαίθρου της Π.Ε. Ξάνθης.

Το 20% «καλύπτει» η Αντιπεριφέρεια και το 5% το ΚΤΕΛ

Αρχικά, ο κ. Κουρτίδης δήλωσε: «Βλέποντας εμείς ως Περιφέρεια ότι υπάρχουν υψηλές τιμές σε πετρέλαιο και βενζίνη, ήρθαμε σε συμφωνία με το ΚΤΕΛ για να ενισχύσουμε γραμμές με σκοπό ο λαός μας να μπορεί με μειωμένο κόμιστρο να μεταφέρεται από και προς την ύπαιθρο. Συγκεκριμένα ενισχύουμε γραμμές με 25% επιδότηση. Στην αρχή μιλούσαμε για 20% έκπτωση με το ΚΤΕΛ ,αλλά συμφώνησε με τη διαπραγμάτευση .Έχουμε, λοιπόν μία μείωση του κόστους κατά 25% στους πολίτες. Δηλαδή, ο πολίτης που θα ανέβει στο λεωφορείο αν χρειαστεί να πληρώσει 1 ευρώ ,θα πληρώνει τελικά 75 λεπτά. Εμείς από την πλευρά μας επιδοτούμε τη διαδρομή και περίπου στο 20% στο κόστος, το 5% αφορά το ΚΤΕΛ».

Κ. Κουρτίδης: «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που εισάγουμε αυτόν τον θεσμό»

Επιπροσθέτως, ο κ. Κ. Κουρτίδης, επεσήμανε: «Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε την ζήτηση, δηλαδή θα μπορεί ο κόσμος στα χωριά να προτιμά τη δημόσια συγκοινωνία. Σήμερα μετά από όλη την γραφειοκρατία που ακολουθήθηκε πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια αν όχι σε όλη την Ελλάδα, τουλάχιστον στην ΑΜΘ που εισαγάγουμε αυτόν τον θεσμό. Επίσης, τα δρομολόγια είναι και στο δήμο Ξάνθης, αλλά και σε άλλους δήμους. Δεν κάνουμε διάκριση σε κανένα, είτε σε επίπεδο χωριών, είτε σε επίπεδο θρησκείας. Η Περιφέρειά μας στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας προσπαθεί να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο ξανθιώτη πολίτη για να έχει καλύτερες υπηρεσίες».

«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι τυπικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αλλά θα το περάσουμε ξανά»…

Καταληκτικά, υπογράμμισε: «Σε μία με δύο εβδομάδες το ΚΤΕΛ θα είναι διαθέσιμο! Θα υπογράψουμε τη σύμβαση και θα παράσχουμε αυτή την υπηρεσία στους πολίτες μας.

Θα αυξηθεί η ζήτηση των δρομολογίων. Άρα, και το ΚΤΕΛ είναι δελεαστικό να βάλει περισσότερα δρομολόγια ,διότι θα έχει μεγαλύτερο όφελος. Είμαστε σε συζήτηση με το ΚΤΕΛ, ώστε να βλέπει πώς θα είναι αυτά τα δρομολόγια. Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι μέχρι τον Αύγουστο. Ωστόσο, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για επιδότηση τυπικά είναι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Θα πάρουμε, όμως απόφαση που θα συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο και μετά θα το περάσουμε ξανά για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας, για να τους δώσουμε αυτή τη δυνατότητα».

Πίνακας με τα 8 δρομολόγια

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…