Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σ. Μελισσόπουλος: Η έλλειψη έργων στην Ξάνθη οδηγεί σε μετανάστευση τους επαγγελματίες του κλάδου

Σ. Μελισσόπουλος: Η έλλειψη έργων στην Ξάνθη οδηγεί σε μετανάστευση τους επαγγελματίες του κλάδου

0

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» κατηγορεί το δήμο ότι υπολείπεται σε έργα έναντι άλλων ΟΤΑ της χώρας

Κατηγορίες για αναγκαστική (εσωτερική και εξωτερική) μετανάστευση επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου εκτοξεύει κατά του δήμου ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος, λόγω έλλειψης έργων.

Ο ίδιος σημειώνει ότι: «η έλλειψη έργων στην Ξάνθη μειώνει και εκμηδενίζει τους όποιους ρυθμούς ανάπτυξης είχε παλαιότερα ο Δήμος μας, με φυσική συνέπεια να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αυτόματα σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας, λιγότερες επενδύσεις εκ μέρους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σημαίνει επίσης περισσότερα προβλήματα στην τοπική οικονομία με τελικό γενικό αποτέλεσμα το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο όλων των κατοίκων. Αλυσιδωτά και αναπόφευκτα επηρεάζονται αρνητικά και όλοι οι παράλληλοι υποστηρικτικοί  θεσμοί της τοπικής μας κοινωνίας: Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Παιδεία, Κοινωνικές Δομές κλπ… Ο τόπος μας αργά αλλά σταθερά υποχωρεί καθημερινά και εισέρχεται σε μία στασιμότητα και σε μία βαθιά και παρατεταμένη κρίση… Η πολιτεία και βέβαια έχει τις δικές της ευθύνες σε σχέση με την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας. Αλλά αυτό δεν μπορεί πάντα να αποτελεί το μόνιμο άλλοθί μας».

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «άλλοι Δήμοι της Ελλάδας δεν προλαβαίνουν να εγκαινιάζουν νέα μεγάλα έργα υποδομών», άλλες περιοχές γίνονται όλο και πιο θελκτικές στους τουρίστες, ενώ η Ξάνθη υστερεί.

«Η Ξάνθη πριν δύο – τρεις δεκαετίες ήταν μια πόλη γνωστή σε όλη την Ελλάδα, ήταν πρωτοπόρος στην Περιφέρεια και κατά ένα μεγάλο μέρος και στην υπόλοιπη χώρα! Σήμερα, όπως όλοι ομολογούν, βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συλλογικής ίσως και νευρικής κατάθλιψης… Η ΑΛΛΑΓΗ νοοτροπίας είναι πια μονόδρομος!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…