Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεου

Πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεου

0

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της ενθρόνισής του

 

Μετά την εκλογή στις 7 Οκτωβρίου 2022, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης της Ζ’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου πραγματοποιήθηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου. Η χειροτονία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

Η ιστορική αυτή στιγμή στον περικαλλέστατο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών επισφραγίστηκε όταν το πλήθος αναφώνησε ολοκάρδια και ολόψυχα το «ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ» στο νέο Ποιμενάρχη της Δράμας.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς το νέο Δεσπότη της Δράμας του δώρησε τα βιβλία δύο σπουδαίων πνευματικών ανδρών της Δράμας. Τα «Ιστορικά Ανάλεκτα της Εκκλησίας της Δράμας» του τέως Λυκειάρχη και Προέδρου της Εταιρείας Δραμινών Μελετών Γεωργίου Χατζόπουλου και το σύγγραμμα «Ο Εθνοϊερομάρτυρας Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ο από Δράμας» του στρατιωτικού καρδιολόγου ε.α. Ευάγγελου Βασιλείου.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…