Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Παράθυρα που μου μιλούν»: Μία επαφή με κτίρια, ανθρώπους και γωνιές της Ξάνθης

«Παράθυρα που μου μιλούν»: Μία επαφή με κτίρια, ανθρώπους και γωνιές της Ξάνθης

0

Την πρώτη της ποιητική συλλογή θα συστήσει η Ελευθερία Χριστοδούλου στην Καπναποθήκη ‘’Π’’ την Παρασκευή

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε συνεργασία με το εργαστήρι Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ «+ΜορΦωΣη», και το βιβλιοπωλείο Σπανίδης, παρουσιάζουν, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, την ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Χριστοδούλου με τίτλο: «Παράθυρα που μου μιλούν».

Με την συλλογή αυτή η ποιήτρια «αγγίζει» πτυχές της ζωής αλλά και… «συνομιλεί» με κτίρια, ανθρώπους και γωνιές της Ξάνθης.

Η Ελευθερία Χριστοδούλου, για τον εαυτό της χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1964. Από τα εφηβικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τον πεζό και ποιητικό λόγο. Σπούδασα Βιβλιοθηκονομία στο Τ.Ε.Ι Αθηνών και Παιδαγωγικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δούλεψα ως υπεύθυνη βιβλιοθήκης του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη. Στο διάστημα της παρουσίας μου στην πόλη αρθρογραφούσα στο περιοδικό ” Θρηίκιος Άνεμος”. Το 1999 ο αέρας της επαγγελματικής αλλαγής με οδηγεί στο διδασκαλικό επάγγελμα. Διορίζομαι στα Δωδεκάνησα, στην Ρόδο. Εργάζομαι στο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και σε σχολεία του νησιού. Τελειώνω το Διδασκαλείο Γενικής Εκπαίδευσης και επιστρέφω στα πάτρια εδάφη. Το 2011 ο αέρας της αλλαγής με οδηγεί στην Κορυτσά της Αλβανίας. Διδάσκω τρία χρόνια στο σχολείο “ΟΜΗΡΟΣ¨ Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην Ξάνθη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.Είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού “Σπουδές στην Εκπαίδευση” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.). Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια- μαθήματα Δημιουργικής Γραφής τα τελευταία χρόνια στο Ε.Α.Π. και όχι μόνο. Ποιήματά μου είναι δημοσιευμένα στο ανθολόγιο «Τεχνών  συναπαντήματα» του Έρωτα το Κόκκινο και στο “ΛογοΤεχνικό δελτίο” του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Το «Παράθυρα που μου μιλούν» είναι η πρώτη μου ποιητική συλλογή. Επίσης, ποιήματα της συλλογής έχουν μελοποιηθεί και δραματοποιηθεί.  Η δεύτερη  συλλογή οδεύει προς το τυπογραφείο.

Εκτός από την ποίηση ασχολούμαι με την ζωγραφική. Έχω πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Πινακοθήκη της Ξάνθης στα πλαίσια των γιορτών της παλιάς πόλης. Τα ταξίδια, η ασχολία μου με τα φυτά, το διάβασμα και η μουσική είναι τα αγαπημένα μου χόμπι».

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν:

-Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ.

-Ελένη Εφραιμίδου, Ποιήτρια- Συγγραφέας.

-Σμαράγδα Καρασιμοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- Αφηγήτρια Παραμυθιών.

Ποιήματα της συλλογής θα απαγγείλει η ποιήτρια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το δραματοποιημένο ποίημα της συλλογής «Τελειώνουν τα λόγια τα ποιητικά», σε σκηνοθεσία του θεατρολόγου κ. Βασίλη Αυγέα.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …