Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα φιλοζωίας και προστασίας του περιβάλλοντος από την κεντρική πλατεία

Μηνύματα φιλοζωίας και προστασίας του περιβάλλοντος από την κεντρική πλατεία

0

Ο δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την εταιρεία Nokaka κάλεσε μικρούς και μεγάλους σε μία κοινή δράση το πρωί του Σαββάτου

Οι δημιουργίες των μικρών ζωγράφων θα κοσμήσουν σημεία της πόλης

 

Ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με την εταιρεία Nokaka προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους να περάσουν λίγες ώρες χαράς και δημιουργίας-ένα όμορφο πρωινό ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και τη Φιλοζωία το πρωί του Σαββάτου 15/10.

Οι μικροί πήραν τις μπογιές, ζωγράφισαν, χρωμάτισαν και διασκέδασαν, υπό τους ήχους της μουσικής και στη συνέχεια, είδαν τα έργα τους να ανεμίζουν στον χώρο της εκδήλωση, σε μια ιδιότυπη έκθεση που στήθηκε αυθόρμητα…

Σε δεύτερο χρόνο, αυτές οι δημιουργίες με τα ονόματα των μικρών ζωγράφων, θα αποδοθούν σε ανθεκτικό υλικό και θα κοσμήσουν διάφορα σημεία της πόλης!

Όμως και οι μεγάλοι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές συζητώντας με τα παιδιά τους για τη σημασία που έχει στη ζωή μας η προστασία του περιβάλλοντος και η φροντίδα των δεσποζόμενων, αλλά και των αδέσποτων ζώων.

Γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια δωρίστηκαν σε όλους, μοιράστηκαν λιχουδιές, αλλά και αρκετή γνώση: για το πώς μπορούμε ανέπαφα και οικολογικά να καθαρίζουμε αυτά… που αφήνουν στη βόλτα οι δίποδοι φίλοι μας, με τις έξυπνες-ελληνικής πατέντας- συσκευασίες NoKaka, που ο Δήμος Ξάνθης έχει τοποθετήσει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο σε 15 σημεία στην πόλη και τους οικισμούς, αλλά και πληροφορίες για τη στείρωση και το τσιπάρισμα των τετράποδων φίλων μας, καθώς και τη φροντίδα για τα αδεσποτάκια…

Ταΐστρες και ποτίστρες σε λίγο καιρό θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη , καθώς ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ορθής πρακτικής για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ένα καθαρό, σύγχρονο, αστικό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τις εκπροσώπους της εταιρείας για την άρτια διοργάνωση, αλλά κυρίως, τους γονείς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης του Δήμου.

Στη συνέχεια, είχε τη χαρά να ζωγραφίσει μαζί με τους μικρούς συνδημότες μας. «Αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας-της ίδιας της ζωής μας. Στοχεύουμε σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής -και προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε την προσπάθεια», υπογράμμισε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…