Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» για πέντε παραστάσεις στην Κομοτηνή

«Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» για πέντε παραστάσεις στην Κομοτηνή

0

Το έργο της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζεται στις 4,5,6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζουν το έργο του Γιάννη Καλαβριανού «Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» στις 5,6,7,8 και 9 Οκτωβρίου 2022 στη Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

 

«Ο κόσμος ομορφαίνει μόνο με το δίκαιο»

Μετά το Θέατρο Τέχνης στην Αθήνα, η νέα παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού έρχεται στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Ένας φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης, ο Μίχαελ Κόλχαας, καλός οικογενειάρχης και θεοσεβούμενος άνθρωπος, αδικείται από τον Άρχοντα της Σαξονίας, ο οποίος του παρακρατά δύο μαύρα άλογα και τα υποχρεώνει σε εξαντλητικές εργασίες. Ο Κόλχαας ζητά να αποζημιωθεί. Ο Άρχοντας τον ταπεινώνει, τον διώχνει και σκοτώνει τη γυναίκα του. Ο Κόλχαας προσπαθεί με κάθε έννομο τρόπο να δικαιωθεί. Το Κράτος, ο Νόμος και η Εκκλησία δεν τον προστατεύουν.

Παίρνει λοιπόν, τον Νόμο στα χέρια του, μετατρέπεται σε ανάλγητο ληστή και αρχίζει να πυρπολεί πόλεις.

Το μέτρο και η λογική γρήγορα καταλύονται και διάφοροι άνθρωποι, απογοητευμένοι από την αδικία που βιώνουν καθημερινά από την εξουσία, συντάσσονται δίπλα του και φτιάχνουν έναν μικρό στρατό που καίει, δολοφονεί και λεηλατεί.

Ο Κόλχαας, εξαιτίας της φανατισμένης εμμονής του για δικαιοσύνη, μετατρέπεται στον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για όλους και η υπόθεση δύο αλόγων απειλεί πλέον, να καταστρέψει τη χώρα.

Στην παράσταση, αφηγητές της ιστορίας είναι τα άλογα του Κόλχαας.

Αφετηρία του νέου έργου του Γιάννη Καλαβριανού, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα της γερμανικής γλώσσας, το «Μίχαελ Κόλχαας», του Χ. Φ. Κλάιστ που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του ληστή Χανς Κολχάζε, ο οποίος έδρασε στην περιοχή της Σαξονίας, από το 1534 έως το 1540.

Στο κέντρο του έργου βρίσκεται η δύναμη που μπορεί να αποκτήσει η φωνή του ενός, αλλά και τα άκρα στα οποία μπορεί να φτάσει μια λογική απαίτηση.

Ο Κόλχαας αδικήθηκε, αλλά μετατράπηκε σε τρομοκράτη. Μπορεί λοιπόν, ο καθένας να πάρει τον Νόμο στα χέρια του και μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να διεκδικήσει το δίκιο του;

Η αυξανόμενη καχυποψία στις σχέσεις πολίτη-κράτους, τα περιστατικά αστυνομικής βίας και η συχνότητα των κοινωνικών εκρήξεων, κάνουν την ιστορία του Κόλχαας να μοιάζει εντελώς επίκαιρη κι εκείνον τον πιο σύγχρονο Ευρωπαίο ήρωα αυτή τη στιγμή.

 

Πληροφορίες – οδηγίες για τους θεατές

  • Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ.Κονδύλη 30)
  • Ημέρες παραστάσεων : Τετάρτη 5, 6,7,8 και 9 Οκτωβρίου
  • Ώρα έναρξης παραστάσεων 9 το βράδυ
  • Προσέλευση κοινού 30΄πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης
  • Η είσοδος στις παραστάσεις γίνεται ύστερα από την προμήθεια των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 10 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας :

https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-komotinis-mikroi-pyrovolismoi-mesa-sti-nyxta/

  • Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα κλείνει μία (1) ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
  • Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…