Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μία ξαφνική επίθεση οβίδων ματαίωσε την παράσταση των Λυκείων Ελληνίδων Καβάλας και Ξάνθης στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Μία ξαφνική επίθεση οβίδων ματαίωσε την παράσταση των Λυκείων Ελληνίδων Καβάλας και Ξάνθης στο Ιρακινό Κουρδιστάν

0

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στα πάτρια εδάφη ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, Ευ. Στάντσιου μετέφερε στο «Ε» τις εξελίξεις. Καλεί τους εφήβους στο πρωτότυπο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα ‘’ΜΑΡΙΚΑ’’

Τα Λύκεια Ελληνίδων Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης ταξίδεψαν με 50μελή αποστολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν μετά από πρόσκληση του Έλληνα Προξένου, κ. Σταύρου Κυρίμη. Η αποστολή επισκέφθηκε την πόλη Σουλεϊμανι με σκοπό να συμμετέχει στη μουσικοχορευτική παράσταση που είχε προγραμματιστεί για τις 29/9 στο ανακαινισμένο ρωμαϊκό θέατρο. Σημειώνεται πως όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από Κούρδους χορηγούς, το Επιμελητήριο, διάφορους επιχειρηματίες, το κεντρικό κανάλι Kurdsat.

Ωστόσο, αυτό το μακρινό ταξίδι έληξε κάπως «άδοξα», μιας και όπως ενημερώνει το ‘’Ε’’ η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευτέρπη Στάντσιου μία αναπάντεχη επίθεση μέσω της χρήσης οβίδων είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί Κούρδοι. Συνεπώς, το κράτος κήρυξε την ημέρα ως Ημέρα Εθνικού Πένθους και όλες οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν.

«Η φιλοξενία ήταν άψογη! Θα επαναλάβουμε την αποστολή μας του χρόνου», σημείωσε η κα Στάντσιου στο «Ε».

Πρόγραμμα ‘’ΜΑΡΙΚΑ’’ στο Λύκειο Ελληνίδων

Επιπροσθέτως, η κα Στάντσιου ενημέρωσε πως το Λύκειο Ελληνίδων συμμετέχει στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα ‘’ΜΑΡΙΚΑ’’(Μίλα-Άκου-Ρώτα-Ιστόρησε-Κατανόησε-Άλλαξε) ειδικά σχεδιασμένο για εφήβους, εντελώς δωρεάν . Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Στέλλας Γκρήγκοβιτς. Τόνισε, λοιπόν πως προγραμματίζονται συνεντεύξεις με «μεγάλες» κυρίες με απόληξη μία θεατρική παράσταση και συνάντηση μελών. Ισχύει μέχρι τέλος του έτους!

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…