Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μείωση 6% στα δημοτικά τέλη του δήμου Αβδήρων

Μείωση 6% στα δημοτικά τέλη του δήμου Αβδήρων

0

Ανεβάζει ρυθμούς η Ανακύκλωση μειώνοντας κατά 100.000 ευρώ το ποσό που πληρώνει ο δήμος στη ΔΙΑΑΜΑΘ

 

«Φούσκωσαν» τα χρέη της ΔΕΥΑ Αβδήρων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής που ανέρχεται σε 600.000 ευρώ

 

 

Πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών προτίθεται να καταθέσει η δημοτική αρχή Αβδήρων για έγκριση από την οικονομική και το δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου και στην προσπάθεια για ελάφρυνση των δημοτών σε μια εποχή ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης.

 Μείον 6% στα δημοτικά τέλη

Μειωμένα κατά 6% πρόκειται να είναι τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι δημότες Αβδήρων το 2023 με απόφαση του δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης σημείωσε πως μπορεί να μην είναι μεγάλη η μείωση καθώς τόσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά του δήμου ωστόσο είναι μια ελάφρυνση για τα νοικοκυριά που πιέζονται από την ενεργειακή κρίση.

Μείωση 100.000 ευρώ του «τσεκ»  προς την ΔΙΑΑΜΑΘ λόγω καλύτερης ανακύκλωσης

Τη δυνατότητα να προβεί σε μείωση τελών ο δήμος Αβδήρων την απέκτησε από την μείωση κατά 100.000 ευρώ του ποσού που πληρώνει στην ΔΙΑΜΑΘ. Αυτός, όπως διευκρίνισε στο «Ε» ο κ. Τσιτιρίδης οφείλεται στην καλύτερη ανακύκλωση που γίνεται στο δήμο.: «Έχουμε αγοράσει περισσοτέρους μπλε κάδους και έχουμε τοποθετήσει στους οικισμούς. Έχει ανεβεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στο δήμο μας. Επίσης οι υπηρεσίες μας κάνουν διαχείριση στην πηγή και έτσι έχουμε μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων που αποστέλλουμε στην ΔΙΑΑΜΑΘ, με αποτέλεσμα να μειωθεί και το ποσό που μας αντιστοιχεί αφού έχουμε μειώσει  τον όγκο των απορριμμάτων».

Στο νέο Διοικητικό του ΣΔΑΝ θα κριθεί η αποχώρηση του  Δήμου Αβδήρων

Αναφορικά με το θέμα της αποχώρησης του δήμου Αβδήρων από τον ΣΔΑΝ Ξάνθης, μια πρόθεση που εξέφρασε ο κ. Τσιτιρίδης κατά την τελευταία σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου, ο δήμαρχος Αβδήρων επιφυλάχθηκε να πάρει την τελική απόφαση μετά το νέο Διοικητικό που θα συζητήσει το θέμα, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως είναι πολλά τα χρήματα που πληρώνει ο δήμος στον ΣΔΑΝ για τις υπηρεσίες που του προσφέρει.

«Φούσκωσαν» τα χρέη της ΔΕΥΑ Αβδήρων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Σε 600.000 ευρώ ανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής  που χρεώθηκε στην ΔΕΥΑ Αβδήρων και η οποία προστέθηκε στα υπάρχοντα 1.200.000 ευρώ χρέη από  απλήρωτα τιμολόγια των δημοτών. Να σημειώσουμε ότι σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν όλες οι ΔΕΥΑ καθώς δεν υπάρχει  μείωση όπως στα οικιακά τιμολόγια του ρεύματος. Για το θέμα εξετάζεται νομική λύση με επιχορήγηση που θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

mple kadoi
Κερδίζει η ανακύκλωση στον δήμο Αβδήρων

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…