Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με ξανθιώτικη εκπροσώπηση η διημερίδα του Δικτύου Πόλεων με ποτάμια στο δήμο Δέλτα

Με ξανθιώτικη εκπροσώπηση η διημερίδα του Δικτύου Πόλεων με ποτάμια στο δήμο Δέλτα

0

Αναπτύχθηκαν επιστημονικές απόψεις και μελέτες δεδομένων που εκπόνησαν ΑΠΘ και ΔΠΘ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

 

Με ξανθιώτικη παρουσία, μέσω του δήμου Ξάνθης και του ΔΠΘ ολοκληρώθηκε η διημερίδα που παρακολουθήσαμε το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου του  Δικτύου Πόλεων με ποτάμια που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δελτα.

Το δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε ο Σάββας Μελισσόπουλος, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «θέμα του η κλιματική αλλαγή στις πόλεις με ποτάμια, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, το ΔΠΘ και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα: «Εξωστρεφείς Δράσεις-Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2022» στη Σίνδο.

Το Συνέδριο ασχολήθηκε με τα καίρια και κρίσιμα ζητήματα  που απασχολούν τους παραποτάμιους και παραλίμνιους  Δήμους του δικτύου ενώ  αναπτύχθηκαν οι απόψεις και οι επιστημονικές σκέψεις και μελέτες δεδομένων που έχουν εκπονήσει τα Πανεπιστήμια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Χαρτογραφήθηκαν οι παράγοντες κινδύνου και αναλύθηκαν οι τρόποι για την δημιουργία ενεργειών και δράσεων ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος καταστροφής -ξήρανσης των Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, και των υδάτινων πόρων της χώρας μας.

Το ΔΠΘ εκπροσωπήθηκε με δύο εξαιρετικούς εισηγητές την κ. Κάγκαλου Ιφιγένεια Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής και τον κ. Ακράτο Χρήστο αναπληρωτή Καθηγητή επίσης της Πολυτεχνικής Σχολής.

Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο και φυσικά στον Πρόεδρο του Δικτύου Δήμαρχο Λειβαδιάς κ.Ταγκαλέγλα Ιωάννη, τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Δέλτα κ. Ιωαννίδη Ιωάννη και φυσικά την ψυχή του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια εκτελεστικό Διευθυντή κ. Χαρίση Γιώργο!

Τέλος ήταν εντυπωσιακή η περιήγηση όλων των Συνέδρων στο Δέλτα του Αξιού ποταμού όπου παρουσιάστηκε η δουλειά των μυδοπαραγωγών της περιοχής οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν το 70% της παραγωγής μυδιών όλης της χώρας!»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει φοιτητές, καθηγητές και αφυπηρετήσαντες το ΔΠΘ την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Σε εκδήλωση τη Δευτέρα στην Κομοτηνή   Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποι…