Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρονάδα με γαύρο μαριναρισμένο και λιαστή ντομάτα

Μακαρονάδα με γαύρο μαριναρισμένο και λιαστή ντομάτα

0

-1 πακέτο μακαρόνια (προτιμότερο σπαγκέτι)

-300 γρ. γαύρος μαρινάτος, στραγγισμένος

-50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

-100 γρ. λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

-1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (ή όσο σας αρέσει)

-1 μικρή ξερή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

-τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

-100 ml ελαιόλαδο

-100 – 200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη

-αλάτι (με προσοχή, γιατί η συνταγή έχει αρκετά αλμυρά υλικά)

-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και, μέχρι να στραγγίξουν καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 50 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (αν βάλουμε) για 20 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε και το γαύρο και ανακατεύουμε απαλά να μη λιώσει.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο φιλέτο με ανανά και λαχανικά

-1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο -1 μέτριο κρεμμύδι ξερό -3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -1 ½ φλ…