Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινά την Τρίτη νέα διανομή τροφίμων δικαιούχων ΤΕΒΑ

Ξεκινά την Τρίτη νέα διανομή τροφίμων δικαιούχων ΤΕΒΑ

0

Αφορά μόνο τις οικογένειες με παιδιά έως 3 ετών στο πλαίσιο του «ΣΤΗΡΙ–ΖΩ»

 Επιπλέον 4 εκ. ευρώ έχει εξασφαλίσει ο δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος, για το πρόγραμμα

 Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Ξάνθης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙ–ΖΩ», θα διανείμει σε οικογένειες με παιδιά έως 3 ετών, τα παρακάτω τρόφιμα και προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής-ΒΥΣ.

Δικαιούχοι του προγράμματος των Δήμων Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου & Μύκης είναι οι αιτούντες Κ.Ε.Α. που έχουν παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, καθώς θα διανεμηθούν προϊόντα ειδικά για αυτά (βρεφικά γάλατα και πάνες), όπως και υπόλοιπα τροφίμων και ΒΥΣ που υπάρχουν στην αποθήκη από τις προηγούμενες διανομές.

Όπως ενημερώνει ο δήμος Ξάνθης, «οι προμήθειες της τρέχουσας σύμβασης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν ικανές ποσότητες  για να καλύψουν το σύνολο των δικαιούχων. Σε αναμονή της νέας δημοπράτησης οι επόμενες διανομές θα στοχεύουν σε ομάδες δικαιούχων με μεγαλύτερη ανάγκη ώστε, τα τελευταία αποθέματα να διατεθούν το μέγιστο δυνατό καλύτερα».

Ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος στο πλαίσιο του προγράμματος, έχει εξασφαλίσει επιπλέον 4.000.000€ και τους επόμενους μήνες θα επανέλθει με τις μεγάλες και συχνές  διανομές που καθιέρωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ημερομηνίες διανομής

Για την αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του ιού, ο Δήμος Ξάνθης θα προχωρήσει στη διανομή τους από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω:

-Τρίτη 25.10.2022 διανομή στο Δήμο Μύκης

-Τετάρτη 26.10.2022 και Πέμπτη 27.10.2022, διανομή στο Δήμο Ξάνθης.

-Δευτέρα 31.10.2022 και ώρες 9:00-11:00, διανομή στο Δήμο  Αβδήρων

-Δευτέρα 31.10.2022 και ώρες 12:00-14:00 διανομή στο Δήμο  Τοπείρου

Μέθοδοι διανομής

-Drive Through

-Να μην αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους

-Να διέρχονται από «στάσεις» όπου θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και θα συλλέγεται η υπογραφή τους υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους υπαλλήλους της εταιρείας διανομής  πού να τοποθετήσουν τα τρόφιμα.

Τρόφιμα προς διανομή

Κρέμα δημητριακών, γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ (βρέφη),ρυζάλευρο, υγρά μαντηλάκια, βρεφικές πάνες, αλεύρι, γραβιέρα ,ελαιόλαδο ,ζάχαρη, ζυμαρικά, κριθαράκι μέτριο ,μέλι, πελτές ντομάτας, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…