Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα

Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα

0

-500γρ. κριθαράκι χοντρό

-500γρ. μανιτάρια διάφορα (βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και λευκά)

-400γρ. σύγκλινο

-1 λίτρο ζωμό κότας

-1 φλιτζάνι λευκό κρασί

-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-3 κουτ. σούπας βούτυρο

-4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

-200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

-φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

-αλάτι

Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και μετά τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε μισό λεπτό ακόμα, αποσύρετε από τη φωτιά και τα κρατάτε στην άκρη.

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Προσθέτετε τον ζωμό σταδιακά, σε τρεις τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αλατίζετε.

Αποσύρετε το κριθαράκι από τη φωτιά, προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μίγμα με τα μανιτάρια, την τριμμένη γραβιέρα, τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.

 

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Λαζάνια με Κοτόπουλο και Κολοκύθα

    1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα 1 πακέτο λαζάνια 2 μεσαία κρ…
  • Ζυμαρικά φούρνου με σπανάκι

    -500 γρ. πένες 1 κιλό σπανάκι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ½ ματσάκι άνηθο 300 γρ. φέτα τριμμένη 1…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου

-1 χταπόδι 1,5 κιλό, πλυμένο και καθαρισμένο -150 ml ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψι…