Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόντρα στη Σμίνθη για τις εκδηλώσεις του «ΟΧΙ»

Κόντρα στη Σμίνθη για τις εκδηλώσεις του «ΟΧΙ»

0

Σε αντιπαράθεση ο δήμαρχος Μύκης με το Γυμνάσιο Σμίνθης για το χώρο διεξαγωγής των επετειακών εκδηλώσεων

Ο Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν αιφνιδίασε το σχολείο, υποστηρίζοντας ότι το ηρώο είναι χώρος ταφής και ζητά να διεξάγονται σε διπλανό χώρο οι χοροί των μαθητών. Αντιρρήσεις εκφράζει η εκπαιδευτική κοινότητα

Σε νέα ρήξη με την εκπαιδευτική κοινότητα ήρθε ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, αυτή τη φορά με αφορμή το χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων στη Σμίνθη, που συμμετέχουν και οι μαθητές, για τις εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όλα ξεκίνησαν γιατί, ο δήμαρχος, όπως μας περιέγραψε, έγινε δέκτης διαμαρτυριών από δημότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο χώρος του Ηρώου που βρίσκεται στον οικισμό, είναι νεκροταφείο πεσόντων και ως εκ τούτου, οι χοροί των μαθητών για τις επετειακές εκδηλώσεις δε θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκεί.

Ο δήμαρχος, παρότι, οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ηρώο επί σειρά ετών, χωρίς να έχουν υπάρξει μέχρι τώρα αντιδράσεις, αναζήτησε πληροφορίες για τον ισχυρισμό και μέσα από προφορικές μαρτυρίες μεγαλύτερων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ταφικό χώρο. Για το λόγο αυτό, ενημέρωσε το Γυμνάσιο Σμίνθης ότι οι χοροί των εκδηλώσεων θα μετατοπιστούν σε διπλανό χώρο.

Η διεύθυνση των σχολείου και η εκπαιδευτικός, που είναι υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, με το σκεπτικό ότι, το ηρώο κατά παράδοση αποτελεί το χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων και έως σήμερα, δεν είχε προβληθεί άλλη φορά αντίστοιχος ισχυρισμός. Μάλιστα, μαθητές του σχολείου και η εκπαιδευτικός επισκέφθηκαν το δήμαρχο, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να υπάρξει συνεννόηση.

Μιλώντας για το συμβάν στο «Ε» ο δήμαρχος Μύκης σημείωσε: «Ζητούμε οι χοροί να γίνονται είτε στο δρόμο δίπλα που κλείνει για τις εκδηλώσεις και είναι ακριβώς δίπλα όπου υπάρχει ένα μαγαζί. Πρόκειται για νεκροταφείο, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνονται χοροί εκεί όπου τηρείται ενός λεπτού σιγή, πάνω από τους νεκρούς. Πρέπει να σεβαστούμε το χώρο».

Η επικοινωνία μας, με την εκπαιδευτική κοινότητα δεν κατέστη δυνατή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την διεξαγωγή τμήματος των εκδηλώσεων σε παρακείμενο χώρο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…