Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάλεσμα στην ΠΑΜΘ να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του νερόμυλου της Ξάνθης

Κάλεσμα στην ΠΑΜΘ να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του νερόμυλου της Ξάνθης

0

Η μελέτη αξιοποίησης παραδόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν η Μητρόπολη και ο δήμος Ξάνθης

Μ. Τσέπελης: «Πολύτιμη ψηφίδα» ποιοτικού τουρισμού η αποκατάσταση του Νερόμυλου

Εκδήλωση πραγματοποίησαν η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Δήμος Ξάνθης και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την επίσημη παράδοση της μελέτης αποκατάστασης του Νερόμυλου Ξάνθης, στη θέση «Νησάκι» το απόγευμα της Παρασκευής.

Η Μητρόπολη, ιδιοκτήτης του χώρου και ο Δήμος Ξάνθης, είχαν αναθέσει  το 2018 στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού τη Μελέτη Αποκατάστασης του Νερόμυλου Ξάνθης και των δύο βοηθητικών κτιρίων του.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, στον χαιρετισμό του, συγχάρηκε την Ιερά Μητρόπολη και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, καθώς όπως είπε, «είναι γνωστή η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας και του άξιου ποιμενάρχη μας -στην πνευματική σκέπη του οποίου έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε- σε όλες τις πτυχές της ζωής μας: πνευματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής».

Όπως σημείωσε, «ο Νερόμυλος της Πινδάρου, πάνω ακριβώς από τον Κόσυνθο, αποτελεί ένα μέρος αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανάμεσα στα μνημεία – τοπόσημα που έχει να αναδείξει η περιοχή μας», και πρόσθεσε ότι ο Νερόμυλος θα λειτουργήσει και ως Κέντρο-Μουσείο που θα συνδυάζει εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, τα δύο βοηθητικά παραδοσιακά κτίρια που περιλαμβάνονται μπορούν να αξιοποιηθούν, με τρόπο, ώστε τα έσοδα που θα αποφέρουν να καλύπτουν όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του συγκροτήματος.

«Με την αποκατάστασή του, ο τόπος μας θα προσθέσει μια “πολύτιμη ψηφίδα” στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου για την ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού -κατεύθυνση, στην οποία εργαζόμαστε με επιμονή και στοχευμένες δράσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Τέλος, ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα της ΕΛΛΕΤ «για την ολοκληρωμένη εργασία που παρέδωσε», όπως, επίσης και τους χορηγούς «για τη σημαντική τους στήριξη στην προσπάθεια αυτή» και κάλεσε την Περιφέρεια ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δωρεάν rapid test και την επόμενη εβδομάδα στον Δήμο Ξάνθης

Ίδια παραμένουν τα σημεία δειγματοληψίας   Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία …