Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γιατί δεν αναλαμβάνει η «Στήριξη» τις δράσεις υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών;

Γιατί δεν αναλαμβάνει η «Στήριξη» τις δράσεις υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών;

0

Ερώτημα προς τον Κ. Κουρτίδη από τον Ιρ. Χατζηγκενέ με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της πρόθεσης ίδρυσης νέας δομής

Για «επιλεκτική ευαισθησία» κατηγορεί τον Κώστα Κουρτίδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης δημιουργίας δομής για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.

Ο κ. Χατζηγκενέ, επισημαίνοντας ότι «κάθε Δομή που στηρίζει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες είναι ευπρόσδεκτη και η υποστήριξη τους πρέπει να είναι δεδομένη», αναρωτιέται: «εφόσον έχει διαπιστωθεί η ανάγκη να υπάρχει και στην Ξάνθη μία Δομή φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, για ποιο λόγο δεν αξιοποιείται η ήδη υφιστάμενη;  Η υφιστάμενη δομή είναι φυσικά το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Στήριξη», που στο άρθρο 3 του καταστατικού της προβλέπει ρητά την «παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας πρόνοιας και φροντίδας και σε: θύματα βιασμού, βασανιστηρίων και διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), Γυναίκες και παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας, Κακοποιημένες γυναίκες».  Επομένως, επαναδιατυπώνουμε το ερώτημα: Για ποιο λόγο δεν αξιοποιείται η «Στήριξη»; Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι αν δεν απαντήσει ο κ. Κουρτίδης «δύο είναι τα τινά: Είτε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι ανίκανη να λειτουργήσει τις Δομές της και έτσι βασίζεται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, είτε ο κος Κουρτίδης «ξέχασε» ή «αγνοεί» την «Στήριξη» και πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…