Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργαζόμενοι και φοιτητές μαζί ενάντια στην ακρίβεια

Εργαζόμενοι και φοιτητές μαζί ενάντια στην ακρίβεια

0

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και του φοιτητικού συλλόγου

Με τη συμμετοχή εργαζόμενων, εκπαιδευτικών, φοιτητών και άλλων πολιτών πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων της Ξάνθης ενάντια στην ακρίβεια, συνέχεια των δράσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που κάλεσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης στις 2 Οκτώβρη.

Μετά τις παρεμβάσεις στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στα σούπερ μάρκετ, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα ότι δε θα μείνουν σκυφτοί αυτό το «δύσκολο χειμώνα». Όπως φώναξαν με τα συνθήματά τους: «Δε θα ξεπαγιάσουμε όλο το χειμώνα, καμιά αναμονή – όλοι στον αγώνα», «Χειμώνας δε βγαίνει με voucher και pass – Δεν προσαρμοζόμαστε μην τους προσκυνάς».

Σχετικά οι διοργανωτές επεσήμαναν: «η κινητοποίηση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για την μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου, η οποία πρέπει να δώσει μήνυμα αντεπίθεσης για τους εργαζόμενους, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Χαιρετίζουμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση και καλούμε η 9η Νοέμβρη να είναι μέρα που θα νεκρώσουν οι εργασιακοί χώροι της Ξάνθης, θα δοθεί το μήνυμα: «Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή – οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δωρεάν rapid test και την επόμενη εβδομάδα στον Δήμο Ξάνθης

Ίδια παραμένουν τα σημεία δειγματοληψίας   Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία …