Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Επίσημη πρώτη για την «Κοτόσουπα» στην Ξάνθη

Επίσημη πρώτη για την «Κοτόσουπα» στην Ξάνθη

0

Η ξανθιώτικη ταινία που αποσπά διεθνείς διακρίσεις θα προβληθεί την Κυριακή 30/10 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο δωρεάν

 Την ξανθιώτικη ταινία “Κοτόσουπα” που αποσπά ήδη διεθνείς διακρίσεις, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ξανθιώτες την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 7.30 μμ, δωρεάν, μιας και οι συντελεστές επέλεξαν να προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, με το σκεπτικό ότι, αυτή η ταινία γεννήθηκε ως ιδέα και υλοποιήθηκε τελικά αποκλειστικά στην Ξάνθη.

Προκείται για μία ταινία διάρκειας μίας ώρας και είκοσι λεπτών που έχει γυριστεί στην ορεινή περιοχή, την πόλη και τον παραδοσιακό οικισμό και περιγράφει τον τρόπο ζωής των Πομάκων, με ειδικές αναφορές στις αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Όπως ενημέρωσε ο ξανθιώτης μουσικός, Γιώργος Λαζαρίδης, που υπογράφει τη σύνθεση της μουσικής της ταινίας μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Όμορφη Πόλη» και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, η Κοτόσουπα ήταν έτοιμη τον Ιούλιο του 2022 και τον Αύγουστο συμμετείχε στο Athens International Monthly Art Film Festival, όπου απέσπασε το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας, ακολούθησε η συμμετοχή στις 8 Σεπτεμβρίου  στο International Film Festival in Tokyo, όπου πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα συμμετέχει και στον ετήσιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Τόκιο, διαγωνιζόμενη ανάμεσα στις 12 καλύτερες ταινίες που αναδείχθηκαν φέτος από το International Film Festival in Tokyo. Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ, γιατί η ταινία ήδη παίρνει μέρος στο φεστιβάλ του Λονδίνου Lift-Off Global Network και μέχρι στιγμής καταλαμβάνει την 1η θέση στις προτιμήσεις του κοινού που ψηφίζει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας!

Υπόθεση

Η Μεριέμ είναι μία νεαρή κοπέλα, από το ορεινό χωριό, που μόλις έχει τελειώσει το λύκειο.

Το όνειρό της είναι να ταξιδέψει σε μια μεγαλύτερη πόλη και να σπουδάσει παιδαγωγική, όμως οι γονείς της έχουν άλλα σχέδια. Οι γονείς της δεν εγκρίνουν το όνειρο αυτό, καθώς προετοιμάζουν ένα γάμο για την ίδια, όμως η επιθυμία της για σπουδές την κάνει να αντιστέκεται. Στο τέλος η Μεριέμ συμβιβάζεται, όμως ένα απρόοπτο γεγονός θα αλλάξει ριζικά την ζωή της.

Ηθοποιοί

Ραϊφέ Σκόδρα, Στέλλα Χαιτά, Ευθύμιος Καρακλάς, Λένα Ξανθοπουλίδου, Τολγάν Μπόζ, Κωνσταντίνος / Θεόδωρος Πετρίδης, Μαρία Μπάρτζου, Δαρεία Σπυριάδου, Γιάννα Λαζαρίδου, Μάγδα Καρακλά, Γεωργία Αρβανιτάκη, Καλλιόπη Τιφτίκογλου, Νατάσα Τενκελίδου, Αφροδίτη Χατζηθεοφάνους, Δέσποινα Ιωνά, Αθανασία Παναγιωτάκη, Γαβριήλ Χρυσοσπάθης, Ντεφνέ Κουρουχαλήλ, Χασάν Μπουγιουκλού, Δημήτρης Ιωνάς, Ευγενία Γκορμπάτσοβα, Κωνσταντίνος Μπαλακτσής

Συντελεστές

Ιδέα: Χασάν Μπουγιουκλού, σενάριο: Ντένης Σπυριάδης & Χασάν Μπουγιουκλού, DRONE ΟΠΕΡΑΤΕΡ: Στάθης Σκουφάς, σύνθεση μουσικής: George Lazaridis, ταξίμ μπουζούκι: Νίκος Νικολαΐδης, ήχος: Τατιάνα Σπυριάδου,μετάφραση: Ευθύμιος Καρακλάς, σκηνοθεσία / οπερατέρ /μοντάζ: Ντένης Σπυριάδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…