Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκστρατεία καθαρισμού του Πόρτο Λάγος με πρωτεργάτες εθελοντές της περιοχής

Εκστρατεία καθαρισμού του Πόρτο Λάγος με πρωτεργάτες εθελοντές της περιοχής

0

Αυτή την Κυριακή στις 11:00 στο Παλιό Τουριστικό

Στόχος η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία των συλλόγων για καλό σκοπό

Το Κίνημα Αλληλεγγύης Εθελοντών «ΣΤΗΡΙΖΩ» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο πλαίσιο της προώθησης της ιδέας εθελοντισμού προς όλους τους φορείς, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν σε εθελοντική δράση καθαρισμού που έχει προγραμματιστεί για τον οικισμό Πόρτο Λάγος του Δήμου Αβδήρων Ν.Ξάνθης στο αλσύλλιο πίσω από το λιμάνι στο παλιό Τουριστικό.

Μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων στο κομμάτι του εθελοντισμού

Για την εθελοντική δράση καθαρισμού μίλησε στο «Ε» εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας ‘Καθαρή Ξάνθη’’, που συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία, αναφέροντας: «Ο σκοπός μας είναι να έρθει ο κόσμος και ειδικότερα οι νέοι όσο πιο κοντά γίνεται στον εθελοντισμό πρωτίστως και να δούμε επιτέλους καθαρούς δημόσιους χώρους. Ελπίζουμε να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά με υπομονή και καλή διάθεση όλο και περισσότερα μυαλά θα αλλάξουν με τον καιρό». Ως προς την πρωτοβουλία παρέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο, ο ίδιος εξήγησε: «ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα ποιος το ξεκίνησε σαν πρόσωπο. Ξέρουμε μόνο ότι είναι δύο κάτοικοι του χωριού. Μας πήρε ένας ενδιάμεσος και μας είπε αν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση. Έτσι έγινε!»

Πρωτοβουλία συνεργασίας με σκοπό την κοινή φιλοπεριβαλλοντική δράση

Από την πλευρά τους οι πρωτεργάτες της δράσης, κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων, τόνισαν στο ‘’Ε’’: «Με αυτή την δράση στοχεύουμε στο ‘’πάντρεμα’’ συλλόγων. Βεβαίως, λαμβάνουμε την στήριξη του δήμου Αβδήρων. Σκοπός της παρέμβασής μας είναι να απομακρύνουμε από το αλσύλλιο του οικισμού Πόρτο Λάγος σκουπίδια, πευκοβελόνες, κουκουνάρες, όπως επίσης και την κομμένη ξυλεία. Αυτή η δράση θα επαναληφθεί και σε άλλη περιοχή. Ειδικότερα,η επόμενη παρέμβαση προγραμματίζεται στη Νέα Κεσσάνη και δη στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής».

Πληροφορίες για την ημέρα εθελοντικού καθαρισμού

-Χρόνος: Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

-Τόπος συνάντησης: Παλιό Τουριστικό

-Ώρα προσέλευσης:10:30

-Ενημέρωση:10:45

-Έναρξη δράσης 11:00

-Θα ακολουθήσει κέρασμα.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…