Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Από τις 4/11 αναμένονται οι καταθέσεις των προκαταβολών στους πληγέντες από την χαλαζόπτωση του Ιουνίου

Από τις 4/11 αναμένονται οι καταθέσεις των προκαταβολών στους πληγέντες από την χαλαζόπτωση του Ιουνίου

0

Με βάση την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία που έδωσε τη δυνατότητα καταβολής προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ

 

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου αναμένεται η έναρξη των καταθέσεων των ποσών των προκαταβολών στους πληγέντες δικαιούχους αποζημιώσεων των καταστροφών που προκλήθηκαν σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις αρχές καλοκαιριού. Όπως είχε γίνει γνωστό ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων η σχετική τροπολογία με την οποία ο ΕΛΓΑ απέκτησε, πλέον, την δυνατότητα να καταβάλλει προκαταβολές από τις αποζημιώσεις εκείνων των καταστροφών.

Μεταφέροντας τη σχετική πληροφόρηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνει: «oι τρεις δύσκολες καλλιεργητικές χρονιές, οι οποίες προηγήθηκαν όσον αφορά την αμπελουργία του Ν. Καβάλας έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους αμπελουργούς του Ν. Καβάλας. Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών είναι συνεχής. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, επίκειται και η καταβολή της ενίσχυσης deminimis στα σταφύλια».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…