Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απεργία την Παρασκευή για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Απεργία την Παρασκευή για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

0

Προκηρύχθηκε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να υπάρξει λύση στο θέμα της μόνιμης κατοχύρωσης των εργαζομένων

24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» προκήρυξε για την Παρασκευή η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, όπου δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη κατοχύρωση των 2.909 εργαζομένων, που απασχολούνται πανελλαδικά στο πρόγραμμα, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. αποφάσισε:

-Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

-Την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Ακαδημίας και Γενναδίου 8, Αθήνα, στις 11.30 το πρωί, με αίτημα την ουσιαστική συμπαράσταση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ». Στην Συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν το σύνολο των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» από όλη την χώρα.

-Την πραγματοποίηση Πορείας Διαμαρτυρίας μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα) διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

«Η μονιμοποίηση και η αποκατάσταση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μετά από είκοσι (20) χρόνια εργασιακής ανασφάλειας αποτελεί το μόνο στόχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αυτή την κρίσιμη ώρα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…