Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Μια ζωή γεμάτη… «μάχες»!

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Μια ζωή γεμάτη… «μάχες»!

0

 Έφυγε στα 43 του από σπάνια μορφή καρκίνου

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα. Ο δις Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε σε ηλικία 43 ετών από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του προσέφερε στην Ελλάδα μεγάλες χαρές και με τις επιτυχίες του διέδωσε το Tae Kwon Do.

Από την… κούνια ασχολήθηκε με το εν λόγω άθλημα. Σε ηλικία μόλις 3 χρονών ξεκίνησε τις προπονήσεις στο σύλλογο του πατέρα του «Μέγας Αλέξανδρος». Από μικρός η αφοσίωση, τα σωματικά του προσόντα του έδωσαν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει.

Το 1996 κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό και λίγους μήνες αργότερα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Οι επιτυχίες αυτές του άνοιξαν την… όρεξη. Ένα χρόνο αργότερα ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης με το χρυσό μετάλλιο στους Εφήβους.

Το 2000 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η τύχη όμως του γύρισε την πλάτη. Στον δεύτερο γύρο έσπασε το πόδι του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Ο  «ψηλός» όμως ήταν μαθημένος στα δύσκολα. Δεν τα παράτησε. Επέστρεψε πιο δυνατός και οι επιτυχίες του έφεραν πρωτόγνωρες χαρές στην Ελλάδα.

Το 2004 κατέκτησε το χρυσό στην παγκόσμια Πανεπιστημιάδα και ήταν η απαρχή για τη μεγάλη πορεία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σε ένα κατάμεστο γήπεδο κατέκτησε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, ασημένιας απόχρωσης.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν η… χρονιά που έφερε το δεύτερο ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο. Στο Πεκίνο έφερε τη νέα τεράστια επιτυχία. Νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμη, ενώ είχε την τιμή να είναι και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.

Το 2010 κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αγία Πετρούπολη. Στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του το 2012 είχε την τιμή να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…