Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΑΔΕ: Ενημερωτικά e-mail για αποστολή αποδείξεων

ΑΑΔΕ: Ενημερωτικά e-mail για αποστολή αποδείξεων

0

Ξεκινούν τα πρόστιμα από 1η Νοεμβρίου

Email σε χιλιάδες επιχειρήσεις έχει αποστείλει ο ελεγκτικός μηχανισμός της εφορίας σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν διαβιβάζουν στο ηλεκτρονικό σύστημα e-send τα δεδομένα των συναλλαγών δηλαδή τις αποδείξεις. Αν και από την ηλεκτρονική εφαρμογή appodixi διαπιστώνεται ότι οι 18.000 επιχειρήσεις έχουν ενεργές και νόμιμες ταμειακές μηχανές-φορολογικούς μηχανισμούς, ωστόσο δεν αποστέλλουν τα στοιχεία στη φορολογική διοίκηση.

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων προς τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δηλωμένο ΦΗΜ και δεν έχουν στείλει τις λιανικές συναλλαγές τους στο σύστημα esend. Το email που αποστέλλεται έχει την εξής μορφή:

«Αγαπητή Κυρία, Αγαπητέ Κύριε,

Από έλεγχο των υπηρεσιών μας διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα στοιχείων λιανικής πώλησης που εκδίδονται μέσω του Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) σας, δεν διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ.

Σας ενημερώνουμε, ότι από την 31η.10.2022 κι εφεξής, η μη διαβίβαση στην ΑΑΔΕ των δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης που εκδίδονται μέσω ΦΗΜ επισύρει τις κυρώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χρηματικά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας από 48 ώρες έως 10 ημέρες.

Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην εκπλήρωση της παραπάνω υποχρέωσης.

Εάν έχετε ήδη εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωσή σας, παρακαλούμε μη λάβετε υπόψη το παρόν μήνυμα.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και τη συνεργασία σας».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο email έχει σταλεί μεταξύ άλλων και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει καμία λιανική απόδειξη μέσω ΦΗΜ, ωστόσο έχουν ενεργό μηχανισμό δηλωμένο στην ΑΑΔΕ.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες καλούνται να συμμορφωθούν με το χρονοδιάγραμμα αποστολής των στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις καθώς από την 1η Νοεμβρίου τα πρόστιμα είναι μεγάλα ενώ θα αναστέλλεται και η λειτουργία της επιχείρησης.

Με βάση το ισχύον καθεστώς, όσοι δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες για τη διαβίβαση στην ειδική εφαρμογή e-send των στοιχείων λιανικών πωλήσεων, εντός συγκεκριμένων χρονικών περιθωρίων, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτοτελή χρηματικά πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 250, 500 ή και 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο των «βιβλίων» και την υπαγωγή σε ΦΠΑ. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος και διαπιστωθεί η μη έκδοση ή μη διαβίβαση των στοιχείων μπαίνει λουκέτο από 48 ώρες έως και 10 ημέρες στην επαγγελματική εγκατάσταση ή την επιχείρηση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για το Market Pass: Ποιοι θα λάβουν τα πρώτα ποσά στις 3 Μαρτίου

Θα καλύπτεται το 10% του κόστους τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης «Κλείδωσαν» οι ημερομη…