Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19 κενές θέσεις στην παράλληλη στήριξη στα σχολεία της Ξάνθης

19 κενές θέσεις στην παράλληλη στήριξη στα σχολεία της Ξάνθης

0

Ο πρόεδρος Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης Δ. Ντούμος καταγγέλλει παρανομία στην προσπάθεια κάλυψης των κενών με μετακινήσεις δασκάλων  στην παράλληλη στήριξη χωρίς να κάνουν αίτηση

 

Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης: «Καλύπτουν τα κενά εκ των ενόντων στα σχολεία, κάτω από αδιαφανείς και ‘’σιωπηλές’’ διαδικασίες»

 

«Επίπλαστη» θεωρεί την εικόνα που παρουσιάζεται ως σλόγκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «Επιστροφή στην κανονικότητα – Όλα  φέτος πιο νωρίς», ο Διδασκαλικός σύλλογος  Ξάνθης. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για 19 κενά στην παράλληλη στήριξη και αφήνει αιχμές ότι για την κάλυψή τους οι διευθυντές πιέζουν εκπαιδευτικούς να καλύψουν τα κενά με μετακινήσεις χωρίς να έχουν υποβάλλει αίτηση όπως προβλέπει ο νόμος.

Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης Δ. Ντούμος: «Έχουμε 19 κενά στην παράλληλη στήριξη. Επίπλαστη η εικόνα της κανονικότητας που παρουσιάζουν»

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος δεν είναι τόσο ιδανικά όλα όσο θέλει να τα παρουσιάσει το υπουργείο: «Ολοκληρώθηκε και η β΄ φάση των προσλήψεων αλλά τα κενά στην παράλληλη στήριξη δεν έχουν καλυφθεί . Στην Ξάνθη έχουμε 57 παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη δηλαδή ένας δάσκαλος το καθένα και έχουμε 19 κενά. Δεν έχουν καλυφθεί επίσης και τα κενά που προκύπτουν από άδειες. Στην προσπάθειά τους οι διευθυντές να καλύψουν τα κενά εφαρμόζουν αυτό που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή να μετακινούν δασκάλους της γενικής παιδείας στην παράλληλη στήριξη που έχουν σεμινάρια ειδικής αγωγής ή μεταπτυχιακό αλλά χωρίς να κάνουν αίτηση όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτό το θεωρούμε παράνομο και το καταγγέλλουμε. Έτσι στο ηλεκτρονικό σύστημα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν κενά και ως εκ τούτου δεν φροντίζουν στις επόμενες προσλήψεις να τα καλύψουν. Είναι επίπλαστη αυτή η κανονικότητα που παρουσιάζουν» τονίζει ο κ. Ντούμος.

 

Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης: «Καλύπτουν τα κενά εκ των ενόντων στα σχολεία, κάτω από αδιαφανείς και ‘’σιωπηλές’’ διαδικασίες»

Στην ανακοίνωση του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης αναφέρεται: «Επιστροφή στην κανονικότητα – Όλα  φέτος πιο νωρίς», Τα παραπάνω σλόγκαν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε επίπεδο επικοινωνιακού χαρακτήρα και πρακτικής δημιουργούν σε ευήκοα ώτα την αίσθηση και τη βεβαιότητα ότι η διαμορφωθείσα εκπαιδευτική κατάσταση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η ιδανική και η επιστροφή στην κανονικότητα που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί τετελεσμένο γεγονός. Πίσω από την επίπλαστη όμως κανονικότητα, μετά και τη β΄ φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών,  επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Μόνο στο νομό μας στις δυο φάσεις διορισμών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης διαπιστώνονται ήδη 19 κενά, χωρίς να προσμετρούνται σε αυτά οι άδειες εκπαιδευτικών. Αυτά, ενώ ήδη υποβάλλονται νέα αιτήματα για παροχή Παράλληλης Στήριξης  μέχρι τις 20 Οκτώβρη που αναμένεται να αυξήσουν επιπλέον τον αριθμό των ακάλυπτων αναγκών. Τα κενά αυτά επιχειρείται  να καλυφθούν εκ των ενόντων στα σχολεία, κάτω από αδιαφανείς και ‘’σιωπηλές’’ διαδικασίες που στηρίζονται σε διευθυντικές αποφάσεις με άσκηση πίεσης σε εκπαιδευτικούς να αναλάβουν παράλληλη στήριξη. Περιήλθαν στη γνώση μας μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τάξεις στην παράλληλη στήριξη, αναστολή ή περιστολή στη λειτουργία τμημάτων ένταξης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …