Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση της παλιάς Νομικής του ΔΠΘ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση της παλιάς Νομικής του ΔΠΘ

0

Έργο συμβατικού ποσού 2.106.630,66€ που στοχεύει μεταξύ άλλων στη βελτίωση της θερμικής άνεσης και ποιότητας διαβίωσης των φοιτητών

Με χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο

 

Την Πέμπτη 8/9 υπογράφηκε η σύμβαση που αφορά την έναρξη των εργασιών του έργου για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της παλιάς Νομικής. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Φώτης Μάρης, και η Ανάδοχος εταιρία.

 

Έργο με επίκεντρο την εξοικονόμηση ενέργειας

Σε μια περίοδο που η εξοικονόμηση της ενέργειας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολεί τον πλανήτη, η αναβάθμιση των υφισταμένων κτηρίων συμβάλλει ώστε να βελτιωθεί η ενεργειακή τους απόδοση και το περιβαλλοντικό αντίκτυπο τους με παρεμβάσεις τόσο στο κτιριακό κέλυφος όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί το έργο, συμβατικού ποσού δύο εκατομμυρίων εκατόν έξι χιλιάδων εξακοσίων τριάντα ΕΥΡΩ και 66 λεπτών (2.106.630,66€) με ΦΠΑ 24%  (1.698.895,69€  χωρίς ΦΠΑ και 407.734,97 ΦΠΑ 24%), στοχεύοντας πρωτίστως  στη βελτίωση της θερμικής άνεσης και ποιότητας διαβίωσης των φοιτητών, στη μείωση του λειτουργικού κόστους των κτιρίων για δαπάνες σε θέρμανση και ηλεκτρισμό, στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιρίων, λόγω της μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων θερμοκηπίου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.

 

Η ροή των εργασιών

Οι εργασίες προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο, περιλαμβάνουν εξωτερική θερμομόνωση των κτιρίων, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, υγρομόνωση– θερμομόνωση  δωμάτων, αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων των κτιρίων με νέα τεχνολογίας led. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υφιστάμενων λεβήτων με νέους λέβητες υψηλής απόδοσης και καυστήρες μικτής καύσης, όπως επίσης και αντικατάσταση υφιστάμενων κλιματιστικών μονάδων, υφιστάμενης κεντρικής κλιματιστικής μονάδας στον χώρο του αμφιθεάτρου με νέα  (ακολουθώντας τις επιταγές των διεθνών κανονισμών  (1253/2014), αντικατάσταση υφιστάμενου αερόψυκτου ψύκτη, καθώς και εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου (BMS) με γνώμονα την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και την μέγιστη εξοικονόμηση.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτινή βραδιά για τα μέλη του ΚΑΠΗ από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου   Το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ξάνθης τ…