Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Θεατρικά γιόρτασαν τα δέκατα γενέθλια οι «Έντιμοι Απατεώνες», μαζί με το ξανθιώτικο κοινό

Θεατρικά γιόρτασαν τα δέκατα γενέθλια οι «Έντιμοι Απατεώνες», μαζί με το ξανθιώτικο κοινό

0

Οι εντυπώσεις από την ετήσια παράσταση της θεατρικής ομάδας, που φέτος παρουσίασε τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

 

«Πώς θα ήταν μία κοινωνία την οποία κυβερνούν αποκλειστικά γυναίκες;»· «γιατί διαφθείρεται όποιος αποκτά εξουσία;»· «μπορεί να υπάρξει άραγε η απόλυτη Δημοκρατία;»… Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα κατέκλυσαν το θερινό δημοτικό αμφιθέατρο της Ξάνθης το βράδυ της 28ης Αυγούστου, στην επετειακή παράσταση των Έντιμων Απατεώνων. Για τα δέκα χρόνια δραστηριότητας στην πολιτιστική ζωή της Ξάνθης οι Έντιμοι Απατεώνες επέλεξαν να καταθέσουν την καλλιτεχνική τους ματιά πάνω στο έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Εκτός από τα διαχρονικά μηνύματα και το γέλιο που προσφέρει το έργο οι «Έντιμοι Απατεώνες» επισημαίνουν: «ελπίζουμε πως η παράστασή μας αποτέλεσε μια συνολική αισθητική εμπειρία για το κοινό, μέσα από τη δημιουργική συνύπαρξη του θέατρου με τη μουσική, την οποία επιμελήθηκε η μουσική ομάδα των Έντιμων Απατεώνων υπό τη διεύθυνση του Μάριου Κουτσουρίδη, και τον χορό, με εξέχουσα στιγμή τη δυναμική παρουσία πάνω στη σκηνή του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης,  τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρά το γεγονός ότι η αρχικά κανονισμένη παράσταση αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Εξίσου συγκινητική ήταν και η ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της ομάδας για συλλογή τροφίμων, τα οποία διανεμήθηκαν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Humanity Greece και του κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

Η ομάδα των «Έντιμων» σημειώνει σχετικά: ένα τεράστιο ευχαριστώ για αυτήν τη σύμπραξη, που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να ξεδιπλώσει και το εθελοντικό της πρόσωπο. Ιδιαίτερα πολύτιμη και καθοριστική για το ανέβασμα της παράστασης ήταν και η στήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Ξάνθης «Βάτραχοι», στους οποίους απευθύνουμε επίσης πολλές ευχαριστίες.

Μετά από δύο χρόνια θεατρικής αδράνειας λόγω της πανδημίας, ευελπιστούμε πως οι «Εκκλησιάζουσες» αποτέλεσαν τη στιγμή της δυναμικής επανεμφάνισης των Έντιμων Απατεώνων στο πολιτιστικό προσκήνιο της Ξάνθης. Η συνέχεια προμηνύεται εξίσου δυναμική, με πολλές θεατρικές δράσεις μέσα στον Χειμώνα και, φυσικά, έχοντας βάλει ήδη πλώρη για την παράσταση του Αυγούστου του 2023».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…