Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League 2: Την Δευτέρα το ΔΣ αποφασίζει για ΕΡΤ, ΕΕΑ και κλήρωση

Super League 2: Την Δευτέρα το ΔΣ αποφασίζει για ΕΡΤ, ΕΕΑ και κλήρωση

0

Τι προβλέπεται για τις ομάδες που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής

Την Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου στις 13:00 θα λάβει χώρα το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 όπου θα συζητηθούν πολλά σημαντικά θέματα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Η ημερήσια διάταξη της περιέχει κομβικά θέματα για την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως είναι η ενημέρωση σχετικά με την ΕΡΤ και την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος, η ενημέρωση για τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και η κλήρωση.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Super League 2:

«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 5.9.2022 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

  1. Ενημέρωση σχετικά με την ΕΡΤ
  2. Ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Ε.Ε.Α.
  3. Κλήρωση Πρωταθλήματος
  4. Αγωνιστικά Θέματα
  5. Διάφορα Θέματα»

Και μπορεί η Super League 2 να έχει προγραμματίσει τη Δευτέρα την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο δεν είναι γνωστό ακόμα τι θα γίνει με τις 6 ΠΑΕ (Διαγόρας, Ξάνθη, ΠΟΤ Ηρακλής, Ηρόδοτος, Εργοτέλης, Απόλλων Λάρισας) που δεν έχουν λάβει έως τώρα ή δεν θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής;

Σύμφωνα με το Ν. 2725/1999 και το άρθρο 77Α παρ.7, δεν προβλέπεται να μη συμμετέχει μία ομάδα, αν δεν δηλώσει από μόνη της αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Έτσι οι ομάδες αυτές θα μπουν στην κληρωτίδα, αλλά όμως προβλέπεται η αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών για κάθε παράβαση.

Απαγόρευση συμμετοχής συνεπάγεται μόνο η μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού εάν μέτοχος έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 150 παρ.1 του Νόμου 4831/2021 αναφέρεται ότι στην παράγραφο 7 προστίθεται τρίτο εδάφιο και αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

«Κάθε απόφαση της Ε.Ε.Α. που έχει ως αντικείμενο την απόρριψη αίτησης χορήγησης ή την ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3, κοινοποιείται στην οικεία εθνική αθλητική ομοσπονδία και στον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο για την επιβολή πειθαρχικής ποινής. Με την επιφύλαξη της μη χορήγησης ή της ανάκλησης του πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 που συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση, η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού τιμωρείται πειθαρχικά, κατά αναλογική εφαρμογή της παρ. 12 του άρθρου 69, με την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου…».

Πηγή sport addict

 

ΦΩΤΟ: sl2

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …