Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σεμινάριο για τη Βιομηχανική Κληρονομιά και την Αυτοδιοίκηση στις 22-23/9

Σεμινάριο για τη Βιομηχανική Κληρονομιά και την Αυτοδιοίκηση στις 22-23/9

0

Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Την εισαγωγική ομιλία για την βιομηχανική κληρονομιά στην ΑΜΘ θα πραγματοποιήσει ο Θ. Πριγγόπουλος, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων ΑΜΘ

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΥΝΜΤΕΑΜΘ), του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2022 αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, με την αιγίδα της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας [Κ.Ε.Δ.Ε.], συνδιοργανωτή το Δήμο Καβάλας και την υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος TICCIH και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, της οργάνωσης διαδικτυακού Σεμιναρίου για στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με θέμα: «Βιομηχανική Κληρονομιά και Αυτοδιοίκηση: από την αναγνώριση και αξιολόγηση στην προστασία, ανάδειξη και διαχείριση».

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση των αυτοδιοικητικών παραγόντων, που καλούνται να διαχειριστούν έργο πολιτισμού, σχετικά με την αναγνώριση της αξίας των στοιχείων της βιομηχανικής κληρονομιάς, η παρουσίαση καλών εφαρμοσμένων παραδειγμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προστασίας και ανάδειξής τους ως υποδομές ανάπτυξης, καθώς και η ενημέρωση για δυνατότητες δικτύωσης για τη διαχείριση των βιομηχανικών μνημείων και τόπων.

Στο Σεμινάριο θα αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικοί άξονες:

  • Αρχές προστασίας της Βιομηχανικής κληρονομιάς και Διεθνής εμπειρία
  • Εμπειρία Δήμων
  • Καλά παραδείγματα και προβλήματα διαδικασιών
  • Παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλία ή / και σε συνεργασία με Δήμους

Επίσης προγραμματίζονται συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας με θέματα:

  • Νομικό και Χρηματοδοτικό πλαίσιο
  • Φορείς υποστήριξης
  • Συμμετοχή πολιτών -Δικτύωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2022 [ώρα έναρξης 9.00΄ π.μ.] και θα διεξαχθεί διαδικτυακά  για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του σεμιναρίου, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.youtube.com/channel/UC6n5Na8cxa0Seem7C78ZEdw/live

Την εισαγωγική ομιλία με τίτλο: «Η βιομηχανική κληρονομιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αναπτυξιακές προοπτικές, συνέργειες και εργαλεία» θα πραγματοποιήσει ο Θεόδωρος Πριγγόπουλος, Προϊστάμενος ΥΝΜΤΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΥΠΠΟΑ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …