Αρχική Χωρίς κατηγορία Προβληματισμός γονέων για το άνοιγμα του δημοτικού σχολείου Γενισέας τη Δευτέρα

Προβληματισμός γονέων για το άνοιγμα του δημοτικού σχολείου Γενισέας τη Δευτέρα

0

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει τη «μεταμόρφωση» του σχολείου σε «εργοτάξιο» εξαιτίας της καθυστέρησης των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης

Ο Δήμαρχος Αβδήρων καθησυχάζει τονίζοντας στο ‘’Ε’’ πως το σχολείο θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα να υποδεχτεί μαθητές και καθηγητές

 

«Κύμα» αντιδράσεων προκάλεσαν οι εργασίες θερμομόνωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης που ξεκίνησαν μετά τις 15 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο της Γενισέας. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για εργασίες που εκτελούνται στο ‘παρά πέντε’… και πιθανολογεί πως το σχολείο δεν θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Επίσης, εμμένει σε θέματα καθαριότητας του χώρου από τα ειδικά συνεργεία που διαθέτουν τα ανάλογα μέσα με βιολογικό καθαρισμό και απολύμανση.

Η Ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γενισέας, κα Βούλα Μαχαιρίδου μιλώντας στο ‘’Ε’’ αποτυπώνει σε αδρές γραμμές την εικόνα του σχολείου σε περίοδο επισκευής.

Αναφέρει: «Το δημοτικό σχολείο Γενισέας έχει μπει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης λόγω των εργασιών θερμομόνωσης που ξεκίνησαν μετά τις 15 Αυγούστου. Όλα τα αντικείμενα έχουν σκονιστεί ,μιας και οι δουλειές πραγματοποιούνται εσωτερικά. Ξεκάθαρα μοιάζει σαν… ‘’εργοτάξιο’’. Δεν έχει βαφτεί καν και τη Δευτέρα είναι ο αγιασμός. Πιθανολογούμε και ελπίζουμε πως τη Δευτέρα θα γίνει καθαρισμός, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το βάψιμο μέχρι την Κυριακή».

«Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα στην ίδια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται το δημοτικό σχολείο Αβδήρων», σημειώνει η κα Β.Μαχαιρίδου.

 

Τα αιτήματα του συλλόγου

1.Άμεσα να ολοκληρωθούν οι εργασίες θερμομόνωσης- βαψίματος του σχολείου.

2.Να υπάρξει μέριμνα για καθαριότητα των αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων από ειδικά συνεργεία με βιολογικό καθαρισμό και απολύμανση.

3.Να τοποθετηθούν οι κουρτίνες σε όλες τις αίθουσες.

4.Να απομακρυνθούν όλα τα μπάζα-εργαλεία-υλικά από το χώρο του σχολείου.

 

Όλα θα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, λέει ο δήμαρχος Αβδήρων

Απεναντίας, ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης σε δήλωσή στο ‘’Ε’’ αντιτείνει: «Το δημοτικό σχολείο Γενισέας θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12/9. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον αγιασμό!»

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων προχωρά με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ. Σήμερα το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε επτά κτίρια από τα οποία τα πέντε είναι σχολεία. Το επόμενο διάστημα ο ίδιος σχεδιασμός θα εφαρμοστεί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γενισέας».

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…