Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

0

Άλλα προβληματίζουν τους Έλληνες

Ο ρεαλισμός στη ζωή μόνο καλό κάνει, ποτέ κακό. Είναι αποδεδειγμένο πως οι ρεαλιστές, άνδρες και γυναίκες, είναι πετυχημένοι στη ζωή και πλέον ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Την εισαγωγή αυτή τη θεώρησα απαραίτητη διότι διαπίστωσα εδώ και μέρες, πως τις ιστορίες με τις παρακολουθήσεις, τα πρακτοριλίκια όπως τα χαρακτήρισε φίλος, πολύ λίγο ενδιαφέρουν τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που μου είπε φίλος έτσι απλά και λαϊκά. «Σιγά, μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου…»

Και είναι γεγονός. Υπάρχουν άλλα σοβαρά πράγματα που «καίνε και τσουρουφλίζουν», και βρίσκονται στο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Γ.Δ.


Η σκέψη είναι αλλού

Δεν θα υποστηρίξω φυσικά πως πρόκειται για αμελητέο θέμα οι παρακολουθήσεις. Όχι βέβαια. Όμως, δεν είναι το φλέγον. Και δεν είναι και δεν θα γίνει, διότι στην ατζέντα ενδιαφέροντος του κόσμου άλλα βαραίνουν. Κι αυτά που είναι σημαντικά είναι το οικονομικό, οι τιμές στα καύσιμα, οι τιμές στα τρόφιμα, τα ενοίκια στα ύψη.

Άλλες προτεραιότητες έχει ο κόσμος, άλλα τον απασχολούν κυρίως διότι αυτά είναι τα ουσιαστικά και καθημερινά που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν οπωσδήποτε.

Όταν η οικογένεια χρειάζεται θέρμανση, φως, νερό, φαγητό, τίποτε άλλο δε θα σκεφθεί ο κάθε πατέρας και μητέρα.

Γ.Δ.


Τις κάνουν όλοι

Και να το κλείσουμε το θέμα των παρακολουθήσεων. Ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι γνωστό πως παρακολουθήσεις γίνονταν και θα συνεχίσουν να γίνονται.Όλες οι κυβερνήσεις, κυρίως οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές, χρησιμοποιούν ανθρώπους και μέσα για να παρακολουθούν φίλους και αντιπάλους.

Σα να λέμε πως ένα κράτος, όσο δημοκρατικό κι αν είναι, να καταργήσει την αστυνομία, και να μη νοιάζεται μέσω πρακτόρων και παρακολουθήσεων τι γίνεται στη γειτονιά του αλλά και μέσα στη δική του επικράτεια. Αδιανόητα πράγματα για όποιον είναι αφελής και πιστεύει πως τα κράτη, οι κυβερνήσεις δε λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της χώρας. Ένα λοιπόν από τα μέτρα είναι και οι παρακολουθήσεις. Που τις κάνουν όλοι όταν γίνουν κυβέρνηση.

Γ.Δ.


Για το βιολογικό χυμό ροδιού

Πρωινός ήταν ο φίλος, μάλλον μόλις θα είχε διαβάσει για τον βιολογικό φυσικό χυμό ροδιού που γράψαμε στη στήλη την Παρασκευή. Τηλεφώνησε για να ρωτήσει που διατίθεται ο εν λόγω χυμός για να τον προμηθευτεί.

Ως εκ τούτου, οφείλω να πω πως μπορεί να διατίθεται και σε άλλα σημεία, εγώ όμως τον είδα στο Μάρκετ Φθηνή Αγορά του Α.Κονωνά στην πλατεία Ελευθερίας.

Αξίζει να τον δοκιμάσει κανείς γιατί είναι και ένα ξανθιώτικο προϊόν.

Γ.Δ.


Ήρθαν ή όχι;

Πληροφορήθηκα πως στη γειτονική Κομοτηνή πήγε πριν λίγες ημέρες κλιμάκο του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά και έκανε συναντήσεις και επαφές σε πόλη και ύπαιθρο. Επειδή κάτι παρόμοιο δεν μάθαμε να έγινε στην Ξάνθη, εκτός εάν έγινε με μυστικότητα να μην το πληροφορηθούν τα ΜΜΕ, ρωτά με τη Νομαρχιακή, να μας ενημερώσει περί του πρακτέου.

Μάλιστα στην Κομοτηνή συνομίλησε με το κλιμάκιο ο εκεί γραμματέας και ένα από τα θέματα ήταν οι υποψηφιότητες αυτών που θα δώσουν τον αγώνα των εκλογών.

Άρα ο εδώ Γραμματέας, τον οποίο οι Ξανθιώτες και κατά φάτσα αγνοούν ποιος είναι, οφείλει να ενημερώσει εάν ήρθε το κλιμάκιο, κι αν ήρθε εάν έγιναν συζητήσεις για τις υποψηφιότητες, κι αν δεν ήρθε, γιατί. Πάντως, οφείλει τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της νομαρχιακής ν’ αναλάβουν τους ρόλους τους, να βγουν προς τα έξω, να τους γνωρίσει ο κόσμος, να τους ακούσει τι έχουν να πουν.

Η σιωπή στην πολιτική, δεν είναι χρυσός, αγαπητέ γραμματέα…

Γ.Δ.


Ζήτησαν συγγνώμη

Η αναγνώριση του λάθους απαιτεί γενναιότητα και ήθος. Λοιπόν, θα έχετε πληροφορηθεί πως η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς για τους 38 μετανάστες που βρέθηκαν δήθεν σε ελληνική νησίδα στον Έβρο, και όπου δήθεν πέθανε κι ένα μικρό κοριτσάκι, πως ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Μια συγγνώμη που άργησε αλλά δόθηκε διότι έψαξε και διαπίστωσε πως οι αρχικές πληροφορίες δεν ήταν αληθινές.

Έτσι, δέχτηκε πως η νησίδα δεν είναι ελληνική, άρα καμία ευθύνη δε φέρει η χώρα μας και δεύτερο, ακόμη δεν έχει βεβαιωθεί θάνατος από τσίμπημα σκορπιού μικρού κοριτσιού, πράγμα που είναι επίσης ψέμα. Ένα θέμα που πήρε μεγάλες διαστάσεις εντός κι εκτός χώρας στηρίχτηκε σε ψέματα που έθιξαν διεθνώς την Ελλάδα.

-Βέβαια εκτός της ΜΚΟ και κάποιοι πολιτικοί και κόμματα θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.

Γ.Δ.


Για το «ναι, μεν αλλά…»

Από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ λάβαμε σχετική επιστολή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Προφανώς δεν την δημοσιεύσαμε διότι αφορά την ΝΕΧΤ TV Ξάνθης, αλλά προφανώς θα σχολιάσουμε την ουσία της υπόθεσης.

Σίγουρα καταδικάζουμε δηλώσεις εναντίον της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε, ειδικά δε σε βάρος βουλευτή, όπως επίσης και τα κηρύγματα μίσους από όπου κι αν προέρχονται. Παράλληλα κρίνουμε αρνητικά όλους αυτούς τους πολιτικούς και τα κόμματα που χρησιμοποιούν το «ναι μεν αλλά…»

Έτσι, ο βουλευτής δικαίως διαμαρτύρεται για τη φραστική επίθεση εναντίον του, αλλά να μην έχει κοντή μνήμη. Κι αυτό διότι με το «ναι, μεν αλλά…» δεν καταπολεμάς τη βία. Απεναντίας την ενθαρρύνεις.

Γ.Δ.


Σπήλαιο Μαρώνειας

Χειροκροτώ ως Θρακιώτης την πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο Μαρώνειας του νομού Ροδόπης. Εκεί στο χώρο του σπηλαίου είχαν ξεκινήσει νέες ανασκαφικές εργασίες και πρόσφατα ήρθε στο φως αγγείο πόσης που χρονολογείται στην εποχή του χαλκού.

Πρόκειται για την πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη και το αγγείο που εντοπίστηκε χρονολογείται στην εποχή του χαλκού (3300 π.χ. – 1200 π.χ.).

Έτσι, με το εύρημα βεβαιώνεται ότι υπήρξε ζωή και δραστηριότητα σε εκείνο το σημείο.

Να λοιπόν που με το ψάξε- ψάξε, όλο και κάτι θα βρεθεί. Πάντως τα οστά του Πολύφημου σίγουρα δεν θα βρεθούν…

Γ.Δ.


Υποκλινόμαστε…

Από τις 8 Σεπτεμβρίου που αποδήμησε εις Κύριον η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β’ πλήρης ημερών σε ηλικία 96 ετών, η διεθνής και  η εγχώρια ειδησεογραφία δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά με τις τελετές και τα πρωτόκολλα για την ταφή της. Καλύπτουν την περιφορά της σωρού της και όσα συμβαίνουν, με τον Κάρολο που πλέον στέφθηκε βασιλιάς, τα εγγόνια της και τις γυναίκες τους. Επιπλέον τον κόσμο που περιμένει 16 ώρες για μια υπόκλιση στην βασίλισσα! Το ζήτημα κάπου έχει ξεφύγει…Βλέπουν βέβαια  ότι πουλάει  και το τραβάνε. Αλλά γιατί…πουλάει τόσο;. Γιατί τόσοι Άγγλοι στέκονται τόση ώρα στην ουρά για να χαιρετίσουν τη Βασίλισσα; Γιατί τόσο ενδιαφέρον για ένα θεσμό που δεν έχει υπόσταση στην εποχή μας; Είναι αυτό το κατάλοιπο της μοναρχίας που έχει  περάσει στο DNA ενός καθ’ όλα δημοκρατικού και ιδιόρρυθμου είναι αλήθεια λαού;

Τελικά οι Άγγλοι καινοτομούν για μια ακόμη φορά αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν και ένα άλλο είδος τουρισμού. Τον …Βασιλικό! Υποκλινόμαστε!

Μ.Ξ.


Για τον κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από την αρχή του πολιτικού του βίου είχε υιοθετήσει ένα low profile και οι δηλώσεις του ήταν πάντα προσεκτικές στα ακανθώδη θέματα. Μάλιστα όταν εξελέγη πρώτη φορά είχε δηλώσει ότι θα είναι βουλευτής χριστιανών και μουσουλμάνων. Εσχάτως ήλθε στην επικαιρότητα εξαιτίας μιας ανοίκειας συμπεριφοράς πολίτη που εξαπέλυσε απειλές εναντίον του σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού Μέσου. Ευθύνη βέβαια φέρει και το Μέσο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα. Γιατί δεν είναι δεοντολογικό να δίνουμε βήμα σε άτομα που κάνουν κηρύγματα μίσους και  προτρέπουν σε πράξεις βίας εναντίον οποιουδήποτε και να είμαστε χαλαροί ωσάν να αποδεχόμαστε αυτές τις απόψεις. Σε κάθε περίπτωση είναι λάθος να γενικεύουμε όπως κάνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που βάζει όλα τα τοπικά Μέσα στο ίδιο τσουβάλι. Σ’ ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Ζεϊμπέκ σε τουρκικό κανάλι και στην αναφορά του σε τουρκική μειονότητα είναι ατόπημα. Ο κ. Ζεϊμπέκ είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα που εκπροσωπεί δέχεται απειλές από την γείτονα χώρα με την πράξη του αυτή μπορεί να γίνεται αρεστός στην Άγκυρα αλλά στρέφεται  εναντίον της χώρας του στην οποία είναι  πολίτης. Ο κ. Ζεϊμπέκ είναι Έλληνας πολίτης μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και έτσι εξελέγη στην ελληνική Βουλή.

Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …