Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

0

Τι γίνεται με το έργο στο Νέστο;
Μια που βρίσκονται στα πέριξ της Θράκης υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και βουλευτές, μηδέ του Σπ.Τσιλιγγίρη εξαιρουμένου, να τους θέσω ένα ερώτημα καίριας σημασίας. Πού βρίσκεται κύριοι το θέμα της υφαλμύρωσης με το νερό του Νέστου στον κάμπο της Ξάνθης;
Υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη στην πράξη; Διότι με το θεωρητικό επίπεδο τα έργα δεν υλοποιούνται. Χρειάζονται μηχανήματα να εμφανιστούν, μηχανικοί, σκάψιμο και άλλα πολλά. Κι αυτά ακόμη δεν τα είδαμε, δεν τ’ ακούσαμε.
Γι’ αυτό ρωτάω, μεταφέροντας τις ερωτήσεις ενδιαφερόμενων κατοίκων, αγροτών κυρίως, για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.
Γ.Δ.


Σκέψεις πρόληψης
Ο μακαρίτης Γιώργος Παυλίδης είμαι σίγουρος πως άλλα είχε στο μυαλό του όταν μαζί με τους προηγούμενους ξόδεψαν εκατομμύρια για να αναδείξουν το αρχοντικό στην οδό Βενιζέλου.
Προφανώς τυχαία δεν το βάφτισε «Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Σπίτι Μάνου Χατζιδάκι».
Επιθυμούσε να προλάβει τον ευτελισμό και υποβάθμιση του χώρου. Ο οποίος από Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, εάν δεν αλλάξει ρότα, θα μεταβληθεί σε χώρο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».
Γι’ αυτό, πριν η υπόθεση ξεφύγει τελείως, η Περιφέρεια που έχει την ευθύνη του κτιρίου, οφείλει ν’ αξιολογεί αυτούς που αιτούνται να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση. Εάν δεν το κάνει αυτό και εφαρμόσει το «όποιος ζητά το δίνουμε», τότε θα έχει ξεφύγει από το ρόλο και την αποστολή του το κτίριο σαν χώρος Τέχνης και Σκέψης.
Βέβαια και σαν «Σπίτι Χατζιδάκι» καμία σχετική ένδειξη εντός του, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία…
Γ.Δ.


Προσωπικοί γιατροί
Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται απόπειρα στη χώρα μας να υλοποιηθεί το σύστημα «Προσωπικός γιατρός».
Την πρώτη φορά η προσπάθεια ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απέτυχε παταγωδώς χωρίς να έχουν βγει συμπεράσματα για την αποτυχία αυτή.
Σήμερα ξεκίνησε και πάλι η προσπάθεια αυτή του «προσωπικού γιατρού» με μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες. Σημειώνω πως μέχρι προχθές Τρίτη 6 του μηνός είχαν δηλώσει 49 γιατροί συμμετοχή στο νέο σύστημα αυτό των προσωπικών γιατρών στο νομό μας.
Θυμίζω πως όσοι δεν εγγραφούν και δηλώσουν προσωπικό γιατρό θα πληρώνουν 10% παραπάνω συμμετοχή στα φάρμακα και στις εξετάσεις.
Αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσίευσε η εφημερίδα μας την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Γ.Δ.


«Συγγνώμη που με πιάσατε»!
Με δεδομένο ότι το να μιλάει ένας βουλευτής για «τουρκική μειονότητα» δεν είναι κάτι σαν το σαρδάμ και δεν μπορεί να γίνει κατά λάθος, η δήλωση συγγνώμης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν θα έπρεπε να λέει: «Λυπάμαι πολύ που καρφώθηκα και δεσμεύομαι στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος και να μην αποκαλύπτω τις σκέψεις και τις επιδιώξεις μου».
Μ.Β.


Φέρνουν ανατροπές οι υποκλοπές
Η υπόθεση των υποκλοπών κατά του προέδρου του  ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ εκτός από το γεγονός ότι αναδύει ένα παρακράτος που δρα ανεξέλεγκτα και μια παρασκηνιακή συνωμοσιολογία που αποτελεί πλήγμα για  την δημοκρατία μας επηρεάζει πολλαπλώς και το πολιτικό σκηνικό με ανατροπές. Είναι γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα είναι αυτό που θα έχει πολιτικό κόστος και αυτό φαίνεται και δημοσκοπικά καθώς κλείνει η ψαλίδα στις 6 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον η ΝΔ χάνει τον πιο πιθανό κυβερνητικό της εταίρο που ήταν το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι  ο Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεργαστεί επ’ ουδενί με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας υπό όρους με την ΝΔ μετεκλογικά. Έτσι λοιπόν τι απομένει στην ΝΔ αν έρθει πρώτο  κόμμα; Λέτε να δώσει κυβερνητική …λύση η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και να έχουμε δύο …Κυριάκους κυβερνητικούς εταίρους; Βοηθούντος βεβαίως και του εκλογικού νόμου που αναμένεται να τον αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύοντας το μπόνους στο πρώτο κόμμα που όμως θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές.
Μ.Ξ.


Αυτοί είμαστε
Στη Θάσο λοιπόν, συλλογικότητες ξεκίνησαν διαμαρτυρίες γιατί η εκεί ΔΕΥΑ αποφάσισε την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης που παράγεται από τον βιολογικό σταθμό.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της υπόθεσης αλλά σε μια παρατήρηση που δείχνει τη νοοτροπία που υπάρχει ακόμη σε μερίδα πολιτών που αντιδρούν σε ό,τι ξεπερνάει τα δικά τους γνωστικά και πνευματικά επίπεδα.
Αντιδρούν σαν θρησκευτικές μειονότητες, με φανατισμό και χωρίς αποδοχή της γνώμης του άλλου, θεωρώντας τη δική τους άποψη θέσφατο από ουρανού προερχόμενο!
Είναι της αρχής να μη γίνει εδώ, να μη γίνει τίποτε, να σταματήσει η ανάπτυξη και ο πολιτισμός γιατί αυτοί οι ελάχιστοι έχουν αντίθετη άποψη.
Αυτοί είμαστε οι Έλληνες. Είπαμε, των άκρων.
Γ.Δ.


Παραδείγματα
Θα μείνω εδώ λίγο στο ίδιο θέμα αναφέροντας πως κάποιοι βγάζουν χρήματα αξιοποιώντας τα σκουπίδια και τα απόβλητα.
Συγκεκριμένα, δεν είναι μόνον οι ιδιώτες, αλλά και φορείς της αυτοδιοίκησης που έχουν μυαλό και διάθεση να υπηρετήσουν τους δημότες τους.
Κι επειδή είναι δίπλα μας, αναφέρω την πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΞ, των δήμων Μύκης και Παρανεστίου για την παραγωγή θερμότητας από την επεξεργασία της λυματολάσπης.
Αλλού από τα σκουπίδια παράγουν θέρμανση, αλλού από τα απόβλητα των ζώων και αλλού από τα καμένα λάδια. Λοιπόν, διάθεση εάν υπάρχει, φαντασία και ανοιχτό μυαλό, πολλά θετικά μπορούν να γίνουν. Κι ας αφήσουν πίσω όλους αυτούς των συλλογικοτήτων που ζουν στο δικό τους κόσμο της ακινησίας και της συντήρησης.
-Οι κοινωνίες πάνε μπροστά πλέον.
Γ.Δ.


Όχι υπερβολές
Είμαστε γενικώς λαός των άκρων. Δηλαδή της υπερβολής που ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
Γι’ αυτό εξάλλου έχουμε στην ιστορική μας διαδρομή τόσους ήρωες και αντιστοίχως προδότες.
Οδηγήθηκα στις σκέψεις αυτές απ’ όσα διαβάζω και ακούω για τον επερχόμενο χειμώνα.
Τον οποίο από τώρα, αρχές Σεπτέμβρη, τον παρουσιάζουν κάποιοι άσχετοι, ως τον βαρύτερο των τελευταίων είκοσι-τριάντα χρόνων.
Ρωτώ. Με ποια στοιχεία βγάζουν αυτό το συμπέρασμα;
Από κανένα. Απλά καλλιεργούν το ίδιο κλίμα που πιστεύουν πως θα ζήσουμε γιατί, δήθεν, δεν θα έχουμε καύσιμα.
Με δυο λόγια, ιστορίες για μικρά παιδιά.
Γι’ αυτό λοιπόν, ήρεμα, όχι υπερβολές για τον δήθεν βαρύ χειμώνα. Σωστή διαχείριση χρειάζεται και εφαρμογή όσων επισημαίνει η κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Έρχονται κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ανακοινώθηκαν προχθές για τον δημόσιο τομέα, σύντομα θα επεκταθούν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με στοχευμένες δράσεις, όπως δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.
Θα συνοδευτούν με συστάσεις και συμβουλές για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες αλλά και «σχήματα οικονομικών κινήτρων που θα συνδυάζονται με τη μείωση κατανάλωσης στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».
Σύντομα θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για την εξοικονόμηση ενέργειας και από τα νοικοκυριά, με την κυβέρνηση να εξετάζει σχήματα κινήτρων, τα οποία θα είναι δίκαια και εστιασμένα, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, κάτι που προφανώς θα κάνει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ.


Η ληστεία του αιώνα:  Κλέβουν μέσα από τους λογαριασμούς των τραπεζών και οι τράπεζες ρίχνουν το φταίξιμο στους πελάτες τους!
Η κατάσταση με τις ηλεκτρονικές απάτες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι απατεώνες επιστρατεύουν κάθε μέσο για να μπορέσουν να υποκλέψουν χρήματα από τους τραπεζικούς  λογαριασμούς των πολιτών. Έχουν το θράσος ακόμη και  να τηλεφωνούν και να αραδιάζουν χονδροειδή ψέματα όπως το ότι: «κερδίσατε ένα ποσό και θέλουμε να το πιστώσουμε στο λογαριασμό σου»! Με το δέλεαρ του κέρδους προσπαθούν να σε πείσουν να μπεις σε κάποιο link που είναι χακαραρισμένο απ’ αυτούς και να βάλεις τους κωδικούς σου για να δεις να κάνουν φτερά οι οικονομίες σου. Ή ακόμη στέλνουν email πανομοιότητα με αυτά των τραπεζών με την ειδοποίηση ότι έχει πιστωθεί στον λογαριασμό σας ένα έμβασμα. Έτσι μπορεί από περιέργεια να ανοίξεις το link για να το δεις. Είναι πάρα πολλές οι  περιπτώσεις και πάρα πολλοί αυτοί που εξαπατώνται. Είναι η ληστεία του αιώνα μας και αυτό πρέπει να σταματήσει! Πρέπει οι τράπεζες να εξοπλιστούν με τέτοια συστήματα που να μην μπορούν να τα χακάρουν κι όχι να βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω και να ρίχνουν το φτιάξιμο στους πολίτες. Στο κάτω κάτω αυτοί βάζουν τα λεφτά τους στις τράπεζες για ασφάλεια. Εφόσον δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν και είναι διάτρητα τα σύστηματά τους καλύτερα να γυρίσουμε στο σεντούκι!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…