Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

0

Φυσικός χυμός Ρόδι
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που είδα χθες το μεσημέρι να τοποθετούνται στη σχετική ραφιέρα, συσκευασίες με Φυσικό Χυμό Ρόδι.
Την τοποθέτηση έκανε ο φίλος Χασάν, τον ρώτησα σχετικά εάν είναι ντόπιο, δικό μας.
Η απάντησή του με εξέπληξε αλλά και με ικανοποίησε. Μου είπε λοιπόν πως πρόκειται για 100% βιολογικό φυσικό χυμό Ρόδι, από ντόπια, δικά μας ρόδια. Το πιο ωραίο; Ο χυμός πωλείται σε συσκευασία ενός λίτρου και παραγωγός είναι η γνωστή μας ΣΕΚΕ Α.Ε.
Ο χυμός με την ονομασία GRECIALS όπως αναγράφεται, είναι βιολογικός, φυσικός, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά και από μη συμπυκνωμένο χυμό.
Γ.Δ.


Λόγια γνωριμίας
Ιδού όμως και λίγα λόγια με την οποία η προσπάθεια αυτή κάνει γνωστή την είσοδό της στην αγορά. Αναφέρει:
Αγνά προϊόντα της ελληνικής γης
“The Grecials είναι όλα τα αγνά, υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της Ελλάδας μαζί. Είναι η γόνιμη και πλούσια ελληνική γη, ο καλοκαιρινός της ήλιος και τα εκλεκτά αγροδιατροφικά προϊόντα που γεννιόνται σε αυτό το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, τιμώντας την ιστορία και τις παραδόσεις κάθε ελληνικής γωνιάς. Με απόλυτο σεβασμό στους καταναλωτές επιλέγουμε για εκείνους τα καλύτερα προϊόντα από όλη την Ελλάδα, παρασκευασμένα με φυσικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και φροντίζουμε ώστε η υψηλή διατροφική τους αξία και οι εξαιρετικές γεύσεις τους να ταξιδεύουν αναλλοίωτες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα προϊόντα The Grecials γεννήθηκαν μέσα από την βαθιά αγάπη μας για την ελληνική γη, την πάνω από 70 χρόνια επιτυχημένη δραστηριότητά της μητρικής μας εταιρίας «ΣΕΚΕ Α.Ε.» στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, τη μεγάλη εξαγωγική εμπειρία μας και τη συνεταιριστική κουλτούρα μας, που ενισχύει τις ευαισθησίες μας για κάθε τί φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον, τον καταναλωτή και τον ίδιο τον παραγωγό”.


Καιρικό
Αγαπητός φίλος από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για δύο ημέρες στην πόλη μας στην οποία έρχεται συχνά. Συζητώντας μαζί του για διάφορα θέματα, ήρθαμε και στο θέμα του καιρού. Μου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ξηρό καιρό, τον αέρα που τα στεγνώνει όλα σύντομα και δεν υπάρχει υγρασία, για την πρωινή και βραδυνή ψύχρα που απαιτεί ζακέτα ή ελαφρύ μπουφάν.
Οι παρατηρήσεις του φυσικά σωστές και υπέρ του γενικού κλίματος της πόλης. Κι αυτό, διότι είκοσι χιλιόμετρα πιο νότια και δυτικά το κλίμα αλλάζει και η υγρασία είναι δεδομένη.
Γ.Δ.


Αναβάθμιση
Σταδιακά και χωρίς πολλές κουβέντες, γίνεται μια προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για την αναβάθμιση της περιοχής Πετρελαιοπαθηκών που συνορεύει ως γνωστόν με την περιοχή Δροσερού.
Εκεί λοιπόν, ο δήμος έχει ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό σχέδιο προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτη είναι ο τομέας της παιδείας με την πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία ενός Πρότυπου δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου και δεύτερη κατεύθυνση στον τομέα του αθλητισμού, με την κατασκευή ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου σε οικόπεδο που ήδη υπάρχει στην περιοχή.Σταδιακά δηλαδή γίνονται βήματα αναβάθμισης.
Γ.Δ.


«Άτιμη κενωνία»
Δεν ήταν τρελοί μόνον οι Γαλάτες κατά τον Αστερίξ αλλά κι εμείς οι νεοέλληνες. Οι οποίοι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έχουν από καιρό τώρα κλείσει δωμάτια και προορισμούς.
Αποτέλεσμα; Να έχουν μείνει ελάχιστα διαθέσιμα για μίσθωση σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Ελλάδα.
Κατά τα λοιπά, η ενεργειακή κρίση-βόμβα απασχολεί μόνο την κυβέρνηση για να μπορέσει να την απασφαλίσει χωρίς κίνδυνο έκρηξης.
Ένας ρεαλιστής βεβαίως θα πει πως έτσι είναι η ζωή. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της, έχει τις εκδρομές σε Μέτσοβο και Αράχοβα και από την άλλη μετάβαση στο χωριό.
-Άτιμη κενωνία όπως λεγόταν στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.
Γ.Δ.


Συνεχίζονται οι επαφές
Ιδού κι ένα νέο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο που αφορά το ενδιαφέρον του Στράτου Κοντού για το δήμο Ξάνθης. Λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον συνεχίζει να υφίσταται για τον δήμο. Ήδη οι επαφές έχουν προχωρήσει και δίδεται βαρύτητα για ανθρώπους του παραγωγικού κλάδου να συμμετέχουν.
Μάλιστα, υπάρχουν ήδη δηλώσεις συμμετοχής όπως και πρώην αυτοδιοικητικών με θητεία και γνώσεις λειτουργίας του χώρου που θα στελεχώσουν το συνδυασμό.
Άρα, συμπερασματικά, το σημερινό τοπίο των προσεχών εκλογών στο δήμο Ξάνθης δεν θα είναι το ίδιο. Θα υπάρξουν αλλαγές.
Γ.Δ.


Απαραίτητο έργο
Δεν είναι μόνο τα νέα έργα που χαρακτηρίζουν τη θητεία μιας δημοτικής αρχής. Είναι σοβαρό έργο επίσης και η φροντίδα και συντήρηση των υφισταμένων κτιρίων και άλλων έργων υποδομής του δήμου.
Μ’ αυτή τη λογική σαν οδηγό λοιπόν, ο δήμος Ξάνθης θα διαθέσει ποσό 1,4εκ. ευρώ για την πραγματοποίηση ολικής παρέμβασης συντήρησης, φροντίδας και ανάδειξης του γνωστού εμβληματικού κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών -Δημοτικό Αμφιθέατρο, ενώ παράλληλα θα γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.
Γ.Δ.


Χωρίς επικεφαλής η «Αγάπη για την Ξάνθη μας»
Ακόμη δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας». Πέρασε ένας μήνας και παραμένει χωρίς επικεφαλής. Όλα δείχνουν ότι δεν βιάζονται γιατί προφανώς καλύπτονται από το καταστατικό που προβλέπει ότι  η παράταξη σε περίπτωση παραίτησης του επικεφαλής εκπροσωπείται από τον πλειοψηφώντα σύμβουλο. Τι σημαίνει όμως και καθυστερούν να εκλέξουν επικεφαλής; Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος είναι ο Δημοσθένης Γεωργιάδης, ιατρός στο επάγγελμα. Ωστόσο υπάρχει μία πιθανότητα να φύγει από την Ξάνθη και για το λόγο αυτό εκκρεμεί η διαδικασία εκλογής. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί ο Χάρης Διαφωνίδης. Επειδή αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη, δεν είναι σαφές κι αν θα συμμετέχουν στην κίνηση των «4». Θυμίζουμε ότι διαφώνησε η παράταξη με την απόφαση του Γιάννη Παπαχρόνη που την θεώρησε μονομερή.
Οσονούπω οι εξελίξεις…
Μ.Ξ.


Χωρίς μέτρο και αλήθεια
Αναμενόμενη απολύτως η αρχή των δηλώσεων του νέου ψευτομουφτή με την ανάληψη των «καθηκόντων» του. Έτσι, είχαμε προκλητικές δηλώσεις μέσω του πρακτορείου Ανατολή της Τουρκίας.
Δηλαδή, με το «καλημέρα» που λέει ο λαός μας, άνοιξε το μαγνητόφωνο και σε πιστή αντιγραφή έκανε αναφορές σε «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» και φυσικά αναφέρθηκε σε «πρακτικές διακρίσεων» που βλέπει αυτός και «ανεπαρκή εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας» όταν το ελληνικό κράτος ξοδεύει εκατομμύρια κάθε χρόνο για τη μεταφορά των παιδιών, και το απαράδεκτο, κατηγόρησε για «ανήθικη και μη νόμιμη στάση από τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας». Δηλαδή, την άσκηση κριτικής για το μη νόμιμο της εκλογής του, το θεωρεί ο ίδιος ως «μαύρη προπαγάνδα».
Είναι προφανές πως είχε υπόψιν του την Τουρκία όπου δεν υφίσταται ελευθεροτυπία και ελεύθερη έκφραση απόψεων. Θα πρέπει να θυμάται ο Μουσταφά Τραμπά πως εάν έκανε αυτές τις δηλώσεις στην Τουρκία, τώρα θα ήταν στη φυλακή, σε αντίθεση με την Ελλάδα βέβαια.
-Κάπου έχει χαθεί το μέτρο λοιπόν και η αλήθεια.
Γ.Δ.


Μόνο δύο επιχειρήσεις της Ξάνθης στην ΔΕΘ στο περίπτερο του Επιμελητηρίου
Η επιμελητηριακή κοινότητα έχει παρουσία στα περίπτερα 2 και 3 της φετινής Δ.Ε.Θ. και στα οποία συμμετείχαν 343 επιχειρήσεις από 46 επιμελητήρια όλης της χώρας. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται και το Επιμελητήριο Ξάνθης. Ωστόσο μόνο δύο επιχειρήσεις εκθέτουν τα προϊόντα τους. Παρότι έγινε όπως κάθε χρόνο η πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις της Ξάνθης ή ότι απαξιώνουν την ΔΕΘ και δεν θεωρούν ότι θα αυξήσουν τους τζίρους τους με την προβολή των προϊόντων τους στην Διεθνή Έκθεση ή ότι έχουν τόσο κακή οικονομική κατάσταση που  δεν θέλουν να μπουν σε καμιά διαδικασία που θα έχει  κόστος γι αυτές. Πάντως το βέβαιο είναι ότι έστρεψαν την πλάτη στην ΔΕΘ οι επιχειρήσεις της Ξάνθης.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…