Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περατώθηκε το έργο των αντιπυρικών ζωνών σε Παλιά Πόλη και Σαμακώβ

Περατώθηκε το έργο των αντιπυρικών ζωνών σε Παλιά Πόλη και Σαμακώβ

0

Θωρακίζονται 2.500 κατοικίες, αλλά και ολόκληρη η πόλη από μια πιθανή εξάπλωση πυρκαγιάς

Το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης συναντήθηκε με τον Διευθυντή της SUNLIGHT GROUP, Κ. Πασπάλα ευχαριστώντας τον θερμά για την χρηματοδότηση

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση μέσα στο καλοκαίρι του έργου των αντιπυρικών ζωνών στην Παλιά Πόλη και την περιοχή του Σαμακώβ, μετά από 27 χρόνια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τη χρηματοδότηση από την εταιρεία SUNLIGHT GROUP, επιτεύχθηκε η αποπεράτωση ενός αναπτυξιακού έργου, το οποίο θα ενισχύσει τα μέγιστα, το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας-καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες, η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί έναν ρεαλιστικό κίνδυνο, με ανεξέλεγκτα αποτέλεσμα- και θα υποστηρίξει ουσιαστικά, τον πολιτικό σχεδιασμό, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Το έργο αφορά, συνολικά, σε 2.500 κατοικίες, αλλά επί της ουσίας θωρακίζει ολόκληρο τον Δήμο από μια πιθανή εξάπλωση πυρκαγιάς.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Διευθυντή της Εταιρείας στην Ξάνθη, Κώστα Πασπάλα, ευχαριστώντας στο πρόσωπό του την Sunlight για την άμεση ανταπόκρισή της στη χρηματοδότηση του έργου.

Τον Διευθυντή της εταιρείας συνόδευε ο Επικεφαλής Σχέσεων με Τοπικές Κοινωνίες και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Εταιρείας, Σπύρος Νάκος.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην αντιπυρική ζώνη, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Sunlight για τις εργασίες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα.

Προσωπικό στοίχημα πολλών δεκαετιών η αντιπυρική ζώνη για τον Μ.Τσέπελη

«Με την αντιπυρική ζώνη επιτυγχάνουμε την προστασία της Παλιάς Πόλης, του παραδοσιακού οικισμού Σαμακώβ και του πανέμορφου περιαστικού μας δάσους. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο, καθώς εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, πρώτα των περιοίκων, αλλά και όλων των συμπολιτών μας και υποδηλώνει την έμπρακτη προσήλωση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος.Για μένα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στην αυτοδιοικητική μου πορεία, καθώς η αντιπυρική ζώνη, αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα πολλών δεκαετιών» σημείωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πασπάλα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που για την περάτωσή του, συμπορευτήκαμε με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στην περιοχή μας, απασχολεί στις εγκαταστάσεις της ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας και έχει συνδέσει το όνομά της με τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Κ.Πασπάλας: «Στηρίζουμε δράσεις με ουσιαστικό αποτύπωμα για τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες»

Από την πλευρά του ο κ. Πασπάλας τόνισε: «Στο Νέο Όλβιο φιλοξενούνται βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Sunlight τα τελευταία 30 χρόνια, και στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης ζούνε οι περισσότεροι από τους 1.000 εργαζομένους μας με τις οικογένειές τους. Η Ξάνθη, λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε δράσεις με ουσιαστικό αποτύπωμα για τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες. Δράσεις που ενισχύουν τους δεσμούς της Sunlight Group με την πόλη και τους ανθρώπους της. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ. Τσέπελη και την ομάδα του για την άρτια συνεργασία.

Η εταιρεία με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου.

Παράλληλα, συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης έχει επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία με τις συνεχείς κοινωνικές παρεμβάσεις σας μέσα στην κοινότητα, στην οποία και δραστηριοποιείται».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Θ. Καλαϊτζής τοποθετείται για την απόφαση του ΣτΕ και την επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Η απλή αναλογική δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα αντί να επιλύσει», υποστηρίζει   Εκτιμά …