Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρών το ΚΕΠ Ξάνθης σε διαδικτυακά σεμινάρια ψηφιακού μετασχηματισμού

Παρών το ΚΕΠ Ξάνθης σε διαδικτυακά σεμινάρια ψηφιακού μετασχηματισμού

0
kep xanthi

Ένα ακόμη ξεκινά στις 5/10 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας

Ενεργή συμμετοχή είχε το ΚΕΠ Ξάνθης τον Απρίλιο στα δύο διαδικτυακά εργαστήρια, που διοργανώθηκαν, στο πλαίσιο των σεμιναρίων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΑ) και εργαζομένων των ΚΕΠ της χώρας.

Τη Δευτέρα, σε ζωντανή μετάδοση έγινε η παρουσίαση της Μελέτης Καλών Πρακτικών Χωρών-Μελών ΟΟΑΣΑ για την οργανωτική αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ, αποτέλεσμα των δύο αυτών εργαστηρίων:

-Mapping Challenges and Opportunities for Service Design and Delivery in Greece και

-Prioritising Challenges and Opportunities for Service Design and Delivery in Greece

Στόχος των διαδικτυακών συναντήσεων είναι η οργανωτική αναβάθμιση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δικτύου των ΚΕΠ και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Η ενημέρωση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διεθνές επίπεδο είναι ένα ουσιαστικό «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του ΚΕΠ του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ξάνθης, υπενθυμίζοντας ότι ήδη στο Τμήμα της Ξάνθης περιλαμβάνονται ψηφιακές δομές εξυπηρέτησης, όπως η υπηρεσία mykep live (ηλεκτρονικό ραντεβού), ο gov.gr, καθώς και η πύλη Ermis, ενώ μελετώνται νέες πρακτικές, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το ΚΕΠ θα συνεχίσει να συμμετάσχει σε αντίστοιχα διαδικτυακά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς. Το επόμενο, ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου, με γενικό τίτλο: «e-KEP Information System: KEP Back-Office And European Union_ GO Portal» και διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…