Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ντύθηκε θρακιώτικα, το εμβληματικό άγαλμα των Βρυξελλών Manneken Pis

Ντύθηκε θρακιώτικα, το εμβληματικό άγαλμα των Βρυξελλών Manneken Pis

0

Για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών

Τα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών γιορτάστηκαν και το εμβληματικό άγαλμα Manneken Pis ντύθηκε με την παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του… Θρακιώτη Manneken Pis που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Διονύσιος Καλαμβρέζος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος ενώ ακούστηκαν και χορεύτηκαν παραδοσιακοί θρακιώτικοι χοροί στην καρδιά των Βρυξελλών, της έδρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αγαλματάκι που συνήθως παραμένει γυμνό ντύνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που έχει συσταθεί προς τιμήν του. Η φορεσιά παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών Κωνσταντίνο Μπαμπατζίκη στους εκπροσώπους του Συλλόγου Manneken Pis, κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης των Βρυξελλών. Στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος ο Πρόεδρός της Αριστείδης Χρυσόπουλος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια με θέμα τη βιωσιμότητα από την ομάδα «Daedalus Wings» του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης

Με αρωγό τον Δήμο Ξάνθης απομάκρυναν τα σκουπίδια από την περιοχή του παρατηρητηρίου Σαμακ…