Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Νέα mega επένδυση από την Google στην Ελλάδα

Νέα mega επένδυση από την Google στην Ελλάδα

0

Στο ραντάρ πολυεθνικών κολοσσών έχει μπει η Ελλάδα. Μετά τις Pfizer, Microsoft και Amazon Web Services, ήρθε η σειρά της Google να ανακοινώσει νέα επένδυση.  Όπως αναφέρουν πληροφορίες η επένδυση αναμένεται να ανακοινωθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η κατασκευή νέου data centrer στην Ελλάδα, με τη χώρα πλέον να αποτελεί ψηφιακό και τεχνολογικό κόμβο στη ΝΑ Ευρώπη. Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος η εταιρεία έλαβε αυτή την απόφαση, καθώς στην Ελλάδα έχουν ήδη ανακοινωθεί σημαντικές επενδύσεις από πολυεθνικές εταιρείες στα data center, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα οικοσύστημα που «σηκώνει» νέες επενδύσεις.

Ένας ακόμη λόγος που η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων είναι η γεωπολιτική της θέση, που συμβάλει στο να αποτελέσει κόμβο διακίνησης δεδομένων στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Στη χώρα μας λειτουργούν ήδη 15 κέντρα δεδομένων, πέντε στη συμπρωτεύουσα και δέκα στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα έχουν ανακοινωθεί ήδη επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ από κολοσσούς στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …