Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μουσική, χορός και κέφι στην Λευκή Νύχτα της Ξάνθης

Μουσική, χορός και κέφι στην Λευκή Νύχτα της Ξάνθης

0

Αποτίμηση της διοργάνωσης κάνουν στο ‘’Ε’’ ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Κουρτίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Γρηγοριάδης

Πρόθεση η εμπορική-καλλιτεχνική συνάντηση να «επανέλθει» για δεύτερη φορά με την προσδοκία ακόμα περισσότερων συμμετοχών

Μία εύθυμη νότα έφερε η «Λευκή Νύχτα» το βράδυ της Παρασκευής 2/9 στην Ξάνθη. Κεντρικοί δρόμοι της πόλης «γέμισαν» με κόσμο, μουσικούς και χορευτές οι οποίοι μετέτρεψαν τη διοργάνωση σε ένα χαρμόσυνο event για μικρούς και μεγάλους! Βέβαια, ο καιρός στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, με την οποία η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης επιχείρησε να «δώσει το βήμα» σε καταστήματα της πόλης.

Αρχικά , η συναυλία με τη Νίνα Μαζάνη και τον Αντώνη Μουσαδέ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης «ξεσήκωσε» τους παρευρισκόμενους. Με κέφι, γεμάτοι ζωντάνια, οι καλλιτέχνες έδωσαν νότες αισιοδοξίας, μετά από δύο χρόνια παύσης μουσικών δρώμενων στην πόλη λόγω κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα χορευτικά δρώμενα του adíthεsis Dance Stoudio έλαβαν χώρα στην αγορά της πόλης,όπως επίσης και μουσικές «στάσεις» της μπάντας κρουστών Karanos προσελκύοντας πολύ κόσμο και αποκαλύπτοντας συνάμα την «ζεστή» ατμόσφαιρα που «πλάθει» απλόχερα η Ξάνθη!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης αναφερόμενος στο ‘’Ε’’ στις εντυπώσεις από τη «Λευκή Νύχτα» τόσο από την οπτική εμπόρων, όσο και του κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, δήλωσε: «Η ‘’Λευκή Νύχτα’’ είχε μεγάλη επιτυχία !Τοπικοί καλλιτέχνες, μουσικοί με ταμπούρλα, όπως επίσης και ομάδα χορευτριών κατάφεραν να δημιουργήσουν μία εύθυμη διάθεση τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στους επισκέπτες. Ειδικότερα, όσον αφορά τους εμπόρους, έμειναν ευχαριστημένοι και μάλιστα τους έκανε εντύπωση η μεγάλη απήχηση του κόσμου στη διοργάνωση της Παρασκευής. Στο σημείο αυτό , θα ήθελα να παρακαλέσω αυτούς που  δεν συμμετείχαν, τη δεύτερη φορά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον».

Καταληκτικά, ο κ. Κουρτίδης έκανε μνεία στις επικείμενες εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή που τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης. Συνεπώς, απηύθυνε «ανοιχτή» πρόσκληση στη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στις 14/9 σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Νίκος Γρηγοριάδης αποτύπωσε στο ‘’Ε’’ σε αδρές γραμμές τη δική του εικόνα για τα αποτελέσματα της «Λευκής Νύχτας». Σημείωσε: «Ο κόσμος που βγήκε στην αγορά για τη ‘’Λευκή Νύχτα’’ ήταν αρκετός !Κατά τη γνώμη μου τα μαγαζιά δεν δούλεψαν πολύ, όμως η εστίαση τα πήγε πολύ καλά!». Όπως είπε, «Χαρακτηριστικά, μου επεσήμανε ένας γνωστός μου ιδιοκτήτης εστιατορίου πως η ‘’Λευκή Νύχτα’’ ‘ήταν η καλύτερη μέρα του καλοκαιριού!».

Και πρόσθεσε: «Αναμφίβολα είμαι θετικός στο να γίνει ξανά ,με την προϋπόθεση να πραγματοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, δηλαδή με επαρκή αστυνόμευση και με μουσικές δράσεις μέσα στον ιστό της πόλης σε σταθερή βάση, οι συναυλίες να μην περιορίζονται μονάχα στην πλατεία, αλλά να ‘’στηθούν’’ και σε άλλα κεντρικά σημεία του εμπορικού κέντρου, ώστε η μουσική να ακούγεται σε όλους τους δρόμους της πόλης. Μένουμε μόνο στις θετικές εντυπώσεις και επικροτούμε τη διοργάνωση! Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη ‘’γιορτή’’ της αγοράς μας!»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…