Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η έναρξη των σχολικών γευμάτων στα σχολεία

Μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η έναρξη των σχολικών γευμάτων στα σχολεία

0

Η υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι το πρόγραμμα καλύπτει το 40% των μαθητών και τα γεύματα θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος

Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία.

Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα.

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών», υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Όπως εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου η διαδικασία προχωρά κατά τον δυνατόν συντομότερο χρόνο, καθώς πρέπει να προηγηθεί η εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής από τους γονείς; Για να καθοριστεί ο τελικός αριθμός των σχολικών γευμάτων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συλλυπητήρια από Εργατικό κέντρο και Μουφτεία για τον 37χρονο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα

Δούλευε στη Γερμανία Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης …