Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με επίκεντρο την ενέργεια η συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με την Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα

Με επίκεντρο την ενέργεια η συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με την Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα

0

Συζητήθηκε και η προσπάθεια που επιχειρείται για τη νέα αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία

Τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Dr. Ernst Reichel υποδέχτηκε την Τετάρτη στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο Πρέσβης, τον οποίον συνόδευαν ο Εμπορικός Ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας Michael Dorn και ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Κομοτηνή Σταμάτης Κουρούδης, ενημερώθηκε για όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και μετατρέπουν την Αλεξανδρούπολη σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου με αφορμή την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της θέση.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, παρουσιάζοντας παράλληλα τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα, ενώ υπήρξε αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα συνεργασίας σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, με έμφαση στη νέα αεροπορική σύνδεση που επιδιώκεται με τη Γερμανία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι «αναίμακτη» η αποχώρηση από τον ΣΔΑΝΞ

Αντίδραση Τσέπελη για την απόφαση Τσιτιρίδη να πει Good bye: «Είναι εκτός πραγματικότητας»…