Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονόπιτα με ολόκληρο λεμόνι

Λεμονόπιτα με ολόκληρο λεμόνι

0

Για τη βάση

140γρ. αλεύρι (Μία κούπα)

50γρ. ζάχαρη (1/4 της κούπας)

1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι

115γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Κρέμα λεμονιού

Ένα ολόκληρο βιολογικό λεμόνι

200γρ. ζάχαρη (Μία κούπα)

45γρ.(3 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

4 κουταλάκια κορν φλάουρ

1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι

45γρ λιωμένο ανάλατο βούτυρο

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη βάση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ x 20εκ. Το στρώνουμε καλά και το βουτυρώνουμε ελαφρώς. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι και την ισιώνουμε με το χέρι ή με την ανάποδη μιας σπάτουλας. Ψήνουμε τη βάση για 25 περίπου λεπτά έως ότου να χρυσίσει ελαφρώς. Ενώ ψήνεται η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση λεμονιού.

Για την κρέμα λεμονιού

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια, και ύστερα το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το βούτυρο και το χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν μείνουν μερικά μικρά κομματάκια λεμονιού στο μείγμα, δεν μας πειράζει καθόλου.

Όταν βγάλουμε τη βάση απ’ το φούρνο, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150C/ 300F. Ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού πάνω απ’ τη βάση και ψήνουμε άλλα 25 λεπτά περίπου, ή έως ότου δούμε να δένει ελαφρώς η κρέμα. Μπορεί να χρειαστούν πέντε λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…