Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των φοιτητών για το εισιτήριο στις μετακινήσεις

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των φοιτητών για το εισιτήριο στις μετακινήσεις

0

Σε απόφαση διαμαρτυρίας προχώρησαν ο σύλλογος φοιτητών Ξάνθης και ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών

Διαμαρτυρία με παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν ο σύλλογος φοιτητών Ξάνθης και ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών, εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους για την αναστολή της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών του ΔΠΘ σε Ξάνθης και Κομοτηνή.

Σχετικά, οι φοιτητές τονίζουν μεταξύ άλλων: «σε μια περίοδο που εμείς και οι οικογένειες μας ματώνουν για να μπορούμε να σπουδάσουμε και ενώ η ακρίβεια και άρα το κόστος σπουδών καλπάζουν , βλέπουμε να εξελίσσεται η επίθεση στα δικαιώματά μας με τελευταία εξέλιξη το γεγονός ότι είναι στον αέρα η δωρεάν μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εν μέσω μάλιστα εξεταστικής περιόδου! Αντί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση το ΔΠΘ κράτησε σιγή ιχθύος και φτάσαμε στο σημείο να ενημερωνόμαστε από δημοσιεύματα ότι σε λίγες μόλις μέρες δεν θα ξέρουμε πώς και αν θα πάμε να δώσουμε τα μαθήματά μας. Οι αρχές του πανεπιστημίου, ενώ ήταν ενήμερες για την διακοπή της σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ, δεν πίεσαν αρκετά για την ανανέωση της, με αποτέλεσμα να έχουμε καταλήξει μια ανάσα πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, χωρίς να υπάρχει δωρεάν τρόπος μετακίνησης μας».

Και σημειώνουν: «κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούμε να πληρώνουμε για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο , όπως είναι το δικαίωμα στις δωρεάν μετακινήσεις. Δεν θα δεχτούμε κανένας φοιτητής να χάσει το μάθημα της εξεταστικής του επειδή δεν θα μπορεί να πληρώσει το εισιτήριο του λεωφορείου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…