Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλεσμα συμμετοχής φορέων σε Δίκτυο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ξάνθης

Κάλεσμα συμμετοχής φορέων σε Δίκτυο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ξάνθης

0

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 23 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Ξάνθης είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Η σκοπιμότητα της υλοποίησης αυτού αφορά στην ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις μετακινήσεις στον Δήμο Ξάνθης με όρους βιωσιμότητας σε ορίζοντα δεκαετίας και αποτελεί «συμμόρφωση» στις ευρωπαϊκές οδηγίες και το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Ο δήμος ενημερώνει ότι η διαδικασία για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο (DBC : Diadikasia Business Consulting) .

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργείται δίκτυο φορέων που θα συνθέσουν ως εθελοντές ένα συμβουλευτικό όργανο για να καταθέτει γνώμες και προτάσεις.

Για το λόγο αυτό ο δήμος καλεί τους γειτονικούς ΟΤΑ Α’ βαθμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, τους φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου, τους εκπροσώπους της τροχαίας αστυνόμευσης, τα επιμελητήρια, τις εμπορικές και επαγγελματικές ενώσεις, τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ξάνθης καθώς και σωματεία, αστικές εταιρείες, συλλόγους και οργανώσεις ή άλλους φορείς με καταστατικό σκοπό συναφή (με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, το περπάτημα, το ποδήλατο, τα μέσα μικροκινητικότητας, την προσβασιμότητα, την οδική ασφάλεια, την ηλεκτροκίνηση, τη διανομή αγαθών, τη στάθμευση και τις νέες τεχνολογίες), καθώς και φορείς με καταστατικό σκοπό την προώθηση θεμάτων ατόμων με αναπηρία, συμμετέχουν στο Δίκτυο Φορέων για το ΣΒΑΚ του Δήμου Ξάνθης δηλώνοντας συμμετοχή έως τις 23/9/2022.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…