Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση H Google ανοίγει το πρώτο cloud region στην Ελλάδα -«Θα δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας»

H Google ανοίγει το πρώτο cloud region στην Ελλάδα -«Θα δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας»

0

Δύο κέντρα αριστείας θα δημιουργήσει η εταιρεία, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Τη σειρά των αμερικανικών κολοσσών που επενδύουν σθεναρά στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας συμπλήρωσε σήμερα η Google ανακοινώνοντας το νέο επενδυτικό της πλάνο που αφορά τόσο στον πολλά υποσχόμενο κλάδο του cloud, όσο και στην αναγκαία συνθήκη του rescaling και upscaling.

Η «νέα σελίδα» που φιλοδοξεί η Google να ανοίξει στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προβλέπει τη δημιουργία ενός cloud region, ήτοι μίας υποδομής cloud για την αποθήκευση δεδομένων και εφαρμογών για τους πελάτες της Google. Παράλληλα, h Google προχωρά σε συνεργασία με την Deloitte ώστε να δημιουργηθoύν δύο κέντρα αριστείας (center of excellency) – το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Πάτρα – μέσω των οποίων θα προωθείται η ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που θα στοχεύουν στην βιώσιμη ανάπτυξη ενώ επεκτείνει και την συνεργασία της με το υπουργείο Πολιτισμού προχωρώντας σε μία δράση, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών με κοινωνικό αποτύπωμα.

Η επένδυση αναμένεται να εισφέρει 2,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ έως το 2030 και να δημιουργήσει στο ίδιο διάστημα πάνω από 19.400 νέες θέσεις εργασίας. «Με τη βοήθεια των τεχνολογιών της Google, η Ελλάδα θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό οικοσύστημα ικανών ταλέντων για να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες τεχνολογικές ανάγκες της χώρας αλλά και τις απαιτήσεις της ψηφιακής οικονομίας», δήλωσε το στέλεχος της Google.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα cloud region στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι μια δυναμική επένδυση, η οποία μπορεί να εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας παραπάνω από 2 δισ. ευρώ έως το 2030 και το σημαντικότερο να δημιουργήσει γύρω στις 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Προσέθεσε ότι οι επενδύσεις σε τομείς αιχμής είναι σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης όχι μόνο επειδή δημιουργούν εθνικό πλούτο, δημιουργούν θέσεις εργασίας και αναστέλλουν την φυγή των νέων, αλλά γιατί κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν την επιχειρηματική δράση, και αναβαθμίζουν την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη διανομής κεφαλαίων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …