Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γενικό προσκλητήριο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ απευθύνει η ΑΔΕΔΥ

Γενικό προσκλητήριο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ απευθύνει η ΑΔΕΔΥ

0

Β. Πολυμερόπουλος -Χ. Ευστρατίου υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου τις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για αυξήσεις και νέες προσλήψεις

Εμμένουν στα βασικά αιτήματα για καθαρές αυξήσεις και προσλήψεις

«Ανοιχτή» Συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα στον «Πολύχωρο Τέχνης και Σκέψης»- «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» το πρωί της Πέμπτης με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Βασίλη Πολυμερόπουλο και τον Πρόεδρο του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπο Ευστρατίου να συντονίζουν τη συζήτηση. Σκοπός της συνέντευξης ήταν να απευθύνουν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ένα ανοιχτό προσκλητήριο για συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην κινητοποίηση της ΔΕΘ το Σάββατο,10/9.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο κ. Χ. Ευστρατίου, ο οποίος ανέδειξε σε αδρές γραμμές τις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ σε μία απόπειρά του να τονώσει το ηθικών των συναδέλφων του.

Δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε σήμερα στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά τη Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση των συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με τις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ για να τονώσει όσο μπορεί το ηθικό των συναδέλφων, ώστε να συμμετέχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη ΔΕΘ.

Στη συνέχεια, ο κ. Β. Πολυμερόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που «ταλανίζουν» τον Δημόσιο Τομέα, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στεκόμενος στις επιπτώσεις όλων αυτών στην κοινωνία. Τόνισε: «Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ με σκοπό να ‘’επικοινωνήσουμε’’ τα βασικά αιτήματα τα οποία διαμορφώνονται αυτή την περίοδο και συνήθως είναι αιτήματα που καθορίζουν τις  πράξεις και τις παρεμβάσεις σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Πλέον, μετά την περίοδο covid  έχουμε τη δυνατότητα για πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις. Φέτος μπαίνουν δύο καίρια ζητήματα στη διεκδίκηση, το ένα ζήτημα είναι οι καθαρές αυξήσεις, μιας και είναι η πρώτη φορά που μπαίνει μετά από μία 14ετία περίπου, καθαρές αυξήσεις .Άλλωστε, αυτή την στιγμή παρατηρούνται αυξήσεις σε θέρμανση και ηλεκτρισμό, στο αέριο, αύξηση του πληθωρισμού,11-12% και ζητάμε αντίστοιχες αυξήσεις που θα καλύπτουν τις πληθωριστικές εντάσεις και θα ελαφρύνουν τις δυσβάστακτες πιέσεις λόγω της αύξησης των τιμών. Είναι το βασικό αίτημα οι καθαρές αυξήσεις. Το δεύτερο αίτημα είναι οι προσλήψεις, στοχευμένες αυξήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο, διότι υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν πλέον αποστεωθεί όλα αυτά τα χρόνια .Δεν υπήρξαν προσλήψεις και υπάρχουν και ειδικότητες που είναι με μία παρουσία. Διάφορες προσλήψεις που υπάρχουν σε διάφορους κλάδους, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η Νοσοκομειακή όπου υπάρχει ένας συσσωρευμένος όγκος συμβασιούχων οι οποίοι έχουν προσληφθεί με διάφορες συμβάσεις. Πρέπει να σταματήσει αυτό το σύστημα προσλήψεων μέσω των διμήνων και του τετραμήνου και να μπει η κανονική ροή προσλήψεων με αξιοκρατία μέσω διαγωνισμών για να θεωρούμε πως είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος.

Υπάρχει, βεβαίως και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων υπηρεσιών που το προβάλλουμε σε όλες τις περιόδους, το θέμα των συντάξεων(οι συνταξιούχοι ήταν περίπου σε δύο χρόνια αναμονή)».

Διεκδικήσεις ΑΔΕΔΥ

1.Αυξήσεις σε μισθούς

2.Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

  1. «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016-2017

4.Αφορολόγητα

5.Επαναφορά 14ου και 13ου μισθού».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …