Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Κατρούγκαλος: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό

Γ. Κατρούγκαλος: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό

0

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας οι πολιτικές δυνάμεις είναι ενωμένες

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόσο όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά όσο και το προσφυγικό, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα και οποιαδήποτε απειλή παραβίασης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι ενωμένες.

Επεσήμανε δε ότι είναι αναγκαίο να «εισπράττει κόστος η Τουρκία για την επιθετική συμπεριφορά της, δεν αρκούν οι λιγότερο ή περισσότερο θετικές δηλώσεις των εταίρων μας».

Σχολιάζοντας δε αυτά που είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας περί εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «εργαλειοποιεί το προσφυγικό», τονίζοντας ότι «η Τουρκία, που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο, δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η πολιτική Μητσοτάκη έχει καταστήσει το προσφυγικό από ευρωτουρκικό, ελληνοτουρκικό θέμα με αποτέλεσμα να εκτίθεται η Ελλάδα διεθνώς και να μην έχουμε τη στήριξη που έπρεπε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…