Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ FLEX on the road: Διαγωνισμός για μια πλήρη υποτροφία ενός έτους στις ΗΠΑ

FLEX on the road: Διαγωνισμός για μια πλήρη υποτροφία ενός έτους στις ΗΠΑ

0

Ενημερωτική εκδήλωση στις 29/9 στο Xanthi TechLab

Τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση της Ελλάδας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για το διαγωνισμό συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής Future Leaders Exchange (FLEX), την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:00, στο Xanthi TechLab, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, Πλατεία Διοικητηρίου 1.

Ο διαγωνισμός συμμετοχής στο πρόγραμμα FLEX είναι ανοιχτός και καλεί μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος ώστε να διεκδικήσουν πλήρη υποτροφία για να περάσουν στις Η.Π.Α. ένα ακαδημαϊκό έτος, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο εκεί.

Η ταυτότητα του FLEX

Το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α., οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education και από τη θεσμοθέτησή του το 1993, υλοποιείται σε 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με περισσότερους από 29.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό. Στην Ελλάδα προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ανοιχτός ο διαγωνισμός ως τις 13/10

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες, καθώς και οι οικογένειες τους, θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος, καθώς και για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2022.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Με χτυπήματα στην πλάτη» επέστρεψαν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το «θεαθήναι» – Φωνάζουν για  την αδικία …